Oba trenéři překopali základní sestavy svých týmů. Prostějov tak nově nastoupil s Bogdanovičovou, Soaresovou a Kossányiovou v základu. Této sestavě se podařilo hned v úvodním setu zlomit rekord. Nástup domácích byl výborný a rychle vedli 4:0. Šternberk začátek úplně prospal a než se rozkoukal, prohrával 13:2. Rozjeté Agelky se zastavit už nedaly a debakl 25:5 byl na světě.

Prostějov po rekordní výhře trochu ve svém snažení polevil a dovolil Šternberku lepší vstup do druhé sady. Hosté tak vedli 3:1. Agelky však okamžitě nepříznivý stav otočily na 8:4 a i dále šly tvrdě za výhrou. Hrochovy svěřenky však už nepřipustily potupnou prohru a tentokrát padly jen 25:15.

Třetí sada opět přinesla nápor domácích volejbalistek. Ty se snažily zápas rychle ukončit, což se jim také podařilo. Čadův výběr okamžitě vedl 9:2 a o vítězi bylo předčasně rozhodnuto. Agelky dokonce vedly 20:6 a sahaly po absolutním výsledkovém rekordu. Tomu však Šternberk zabránil, přesto znovu prohrál, a to 20:11.

„Stejně jako v pátek jsme celé utkání vydrželi hrát kvalitní volejbal bez zbytečných výpadků v soustředěnosti, což je pro tuhle sérii přesně náš cíl. Navíc se na hřiště během dvou dnů dostaly úplně všechny holky, takže se v zápasovém rytmu udržují jak obvyklé opory, tak hráčky, které v sezóně nastupovaly méně. S dobrými výkony mančaftu v play off jsem zatím naprosto spokojen," pochvaloval si na klubových stránkách prostějovský trenér Miroslav Čada.

Trenér Šternberku Martin Hroch však ani po další prohře neztrácí naději na lepší výsledek: „Soupeř nás i podruhé dost zatlačil servisem a my jsme hodně trpěli na přihrávce.

Tím pádem se nám vůbec nedařilo útočně kombinovat, navíc máme herní deficit na druhém bloku. Každopádně o jasných výsledcích obou zápasů v Prostějově rozhodlo hlavně podání společně s příjmem. Tady jsme to neustáli, ale věřím, že doma ve třetím utkání série předvedeme lepší výkon."

Třetí a pravděpodobně poslední zápas této série se odehraje ve středu na šternberské palubovce.

VK AGEL Prostějov – TJ Sokol Šternberk 3:0 (5, 15, 11)

Stav čtvrtfinálové série: 2:0. Rozhodčí: Grabovský a Slezák. Čas: 52 minut. Diváků: 250.

Prostějov: Weissová, Gambová, Bogdanovičová, Soaresová, Kossányiová, Kargová, libero Kovářová – Zatloukalová. Trenér: Miroslav Čada.

Šternberk: Ticháčková, Janečková, Sochorcová, Oborná, Kubíková, Borovcová, libero Kepplová – Citovecká, Šenková. Trenér: Martin Hroch.