Hanačkám nevyšel už vstup do finálového zápasu. V prvním setu totiž podlehly Němkám 25:27. Byla to přetahovaná o každý bod, ale hostujícímu celku se v koncovce dařilo přece jen lépe. Agelky v zápětí ukázaly, že jsou v Prostějově doma, a ve druhé sadě si s Drážďany poradily nezvykle hladce. Bloky Holanďanky Steenberger a smeče Solange Soares zajistily domácím výhru 25:15 a srovnání průběžného stavu. Finálové drama však pokračovalo dál.

Třetí sada se velmi podobala té první. Drážďany se brzy chopily vedení, které si dlouho hlídaly. Díky tvrdým smečím Andrey Kossányiové se Hanačkám povedlo sice srovnat na 11:11, ale vzápětí přišla šňůra pěti německých bodů. Prostějov se i nadále snažil dotáhnout soupeřův náskok, ale marně padl 25:23.

Agelky se však nevzdávaly a naději na domácí úspěch oživily ve čtvrtém setu. Kossanyiová a Markovič táhly svůj tým k druhému dílčímu úspěchu. A opět se jednalo o jasnou záležitost. Prostějov zvítězil hladce 25:16 a vše nasvědčovalo v úspěšné zakončení turnaje.

To se nekonalo. Ve zkráceném pátém setu se ukázaly Drážďany ve skvělé formě. Češky nestačily odpovídat na německé útoky a brzy prohrávaly 1:5. Tento slušný náskok si už hostující celek udržel a mohl tedy slavit celkové vítězství na přípravném turnaji Prostějov Volleyball Cupu 2013. „Jsem rád, že jsme se mohli utkat s tak dobrými soupeři. Mohli jsme si vyzkoušet, jak sehrát některé pozdější pasáže ve hře, takže to byla velmi dobrá zkušenost," pochvaloval si turnaj prostějovský kouč Miroslav Čada. Ten také zdůvodnil, proč byly nakonec úspěšnější Drážďany: „Soupeř se vyrovnal s našimi těžkými balony. Libero pochytalo neskutečné míče. Tím nás protivník dostal pod tlak."

Miroslav Čada vyzkoušel na domácím turnaji všechny nové posily týmu a týden před začátkem extraligy má už jasnou představu o složení základní sestavy.

„Ano, už vím, jak by to mělo vypadat. Velký otazník zatím vidím nad postem univerzálky, tam se nám nedaří," posteskl si kouč Agelek. Naopak slova chvály si našel především pro útok: „Velice dobře hrála Markevič. Spokojený jsem i se hrou libera Jášové a s Borovinčekovou. Své přednosti ukázala i Steenberger."

Bronzovou příčku nakonec obsadily rakouské volejbalistky z týmu SVS Post Schwechat, které si poradily s CZ Bělehrad ve čtyřech setech. Srbky sice ovládly první sadu, ale v následujících třech se musely sklonit před hrou Rakušanek.

Pro prostějovské volejbalistky to byla poslední příprava před zahájením extraligy.

Výsledky

SVS POST SCHWECHAT – CZ BĚLEHRAD 3:1 (-14, 16, 8, 23)

VK AGEL PROSTĚJOV – SC DRÁŽĎANY 2:3 (-25,15, –23, 16, –11)

Celkové pořadí

1. SC Drážďany
2. VK Agel Prostějov
3. SVS Post Schwechat
4. CZ Bělehrad