Hlavně první sada přinesla překvapivě vyrovnanou hru a hlavně houževnatý výkon hostujícího celku. Ten se pětinásobného mistra nelekl a dlouho s ním držel krok.

Slavie dokonce i několikrát vedla. Naopak Hanačky se spíše trápily, a to ve všech ohledech.

Do závěrečné části prvního setu nastupoval úřadující mistr jen s jednobodovým náskokem. Poté však pražský výběr udělal několik smečařských chyb a poslal Agelky do vedení. To si už Hutinski se Steenbergen pohlídaly.

Druhá sada měla již očekávaný průběh. Svěřenky Miroslava Čady se probudily. Při servisu Kossányiové dosáhly osmibodové šňůry, která je vynesla do vedení 13:4. Tento odstup si pak Hanačky v poklidu udržovaly po celý set, který ovládly rozdílem třídy 25:12.

Třetí část byla ve znamení dalšího slavistického boje. Tým trenéra Vojíka nic nevzdával a začal favoritky opět trápit. Prostějov se ze svého vedení 6:3 dostal dokonce do čtyřbodového manka.

Agelky musely pracně umazávat náskok hostů.

Kouč Čada sáhl také po oddechovém čase a promluvil svým svěřenkám do duše. Ty si jeho rady vzaly k srdci a průběh třetího setu otočily a nakonec jej i získaly v poměru 25:20.

Úvodní zápas čtvrtfinále tak obhájce titulu vyhrál, ale s nečekanými problémy.

„Z naší strany to bylo průměrné utkání. Hlavně na začátku jsme špatně útočili jak vinou méně přesných nahrávek, tak z důvodu nevhodných řešení zakončujících hráček. Lepší ofenziva nám v úvodním setu citelně chyběla, celkově zvednout jsme se dokázali až v mnohem kvalitnější druhé sadě. Tam se nám hodně dařil servis a tím jsme Slavii dostávali pod tlak. Během třetího setu však pro změnu přišla nějaká zaváhání na přihrávce, proto byl vývoj opět vyrovnanější," okomentoval zápas prostějovský lodivod Miroslav Čada.

Naopak s výkonem svých svěřenek byl spokojený trenér Slavie Jiří Vojík:

„První set jsme ale odehráli vynikajícím způsobem. Jen škoda čtyř našich neproměněných bodovek v koncovce, kdy jsme sami vyházeli útoky do autu a tím Prostějovu usnadnili vyrovnanou sadu ukopat. Ve druhé nás domácí jasně přehráli, ovšem třetí holky opět zvládly velice dobře. Nevydržíme však s takovým favoritem držet krok po celé utkání. Přesto mám z našeho výkonu celkově radost, neboť jsme dokázali být důstojným soupeřem."

VK AGEL Prostějov – Slavia Praha 3:0 (21, 12, 20)

Stav série: 1:0. Rozhodčí: Dmejchal a Kostka. Čas: 71 minut. Diváků: 400.

Sestava Prostějova: Gambová, Hutinski, Carter, Kossányiová, Steenbergen, Vincourová, libero Jášová – Soares, Malesevic. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Slavie: Hanzlová, Vinecká, Janderová, Adlerová, Vašutová, Smolková, libero Zoulová – Prokopová, Dušilová. Trenér: Jiří Vojík.