Domácí Rabita se v letošní sezoně Ligy mistryň nečekaně trápí. Body už ztratila v Polsku, Prostějově i v Kazani. Ve čtvrtečním duelu proto potřebovala naplno bodovat. Nakonec se jí to podařilo, Agelky však neprodaly svou kůži lacino.

První sadu vyhrála Rabita 25:21. Domácímu týmu dělaly potíže hlavně útoky středem 
v podání Simonové, stejně tak se na síti dařilo Soně Borovinšekové. Rabita však hned na začátku odskočila na rozdíl čtyř bodů, Prostějovanky se sice v průběhu dotáhly na dva, ale více nezmohly a nakonec padly.

Jestliže v prvním dějství bojovaly Agelky srdnatě a sahaly po úspěchu, v tom druhém propadly ve všech směrech. Většina smečí hanáckého klubu skončila na vysokém ázerbájdžánském bloku. Kouč Čada proto sáhl ke dvěma střídáním, ale ani Gambová, ani Soaresová nedokázaly hru Prostějova oživit. Dění na palubovce místy připomínalo exhibici domácích. Češky prohrály druhý set jednoznačně 25:12.

Jasná výhra však Rabitu ukolébala. Hanačky se zlepšily a znovu se z nich stal dobře seřízený volejbalový stroj jako 
v domácí extralize. V útoku se znovu dařilo Simonové. Baku několikrát srovnalo, ale výhru Prostějova 25:23 neodvrátilo.

Čtvrtý set už vyzněl znovu jasně pro bohatý ázerbájdžánský klub. Ovšem zisk setu výrazně zvýšil šance Prostějova na postup do CEV Cupu, kam postoupí dva nejlepší z pěti družstev na posledním místě.

Liga mistryň

4. kolo základních skupin: skupina A

Rabita Baku – Agel Prostějov 3:1 (21, 12, –23, 15)

Rozhodčí: Kurtiss (Lot.), Medveď (Ukr.). Čas: 100 min. Diváci: 1950.

Nejvíce bodů Baku: Cruzová 17, Akinradewová 16, Skowronská 15, Dixonová 10.

Sestava a body Prostějova: Markevičová 7, Kargová 15, Simonová 16, Kossányiová 6, Borovinšeková 12, Weissová 2, libero Kovářová – Soaresová 1, Gambová. Trenér: Miroslav Čada.

Tabulka

Tabulka