Ze začátku zápasu se mladý tým z Brna snažil držet s Prostějovem krok, a dokonce se probojoval i do vedoucí pozice. Za stavu 6:8 pro SG nastoupily Hanačky ke své typické hře. Osmibodová řada zarazila jakékoliv naděje Brňanek na úspěch. Bodová série skončila až na podání Miletičové, přesto stav 15:9 jasně naznačoval, kdo uspěje. Hostující hráčky se ještě snažily nepříznivý výsledek zvrátit, ale maximem byl zisk 14 bodů. Agelky zvítězily 25:14.Prostějovské volejbalistky

Druhá část patřila již od začátku prostějovskému týmu. Hanačky se za stavu 4:2 vrátily na podání, kterého se chopila Hippe. Té se podařila desetibodová série. Brňanky se nedokázaly vzpamatovat a především odpovědět na hru favoritek. Skóre 15:3 znamenalo pro hosty prakticky jasnou prohru, a tak se snažili atakovat alespoň desetibodovou hranici, což se podařilo. Druhá sada skončila 25:10.

Poslední set byl jen kosmetickou úpravou konečného výsledku. Hanačky si nenechaly zkomplikovat svou cestu za výhrou. Během okamžiku si vytvořily dvanáctibodovou propast. Na ni se podařilo Brňankám odpovědět jen jednou, a proto do koncovky třetího setu nastupovaly domácí volejbalistky za stavu 19:5. Hosté dokázali v závěru získat další čtyři body, což na výhru již nestačilo. Agelky získaly tuto sadu 25:9 a celkově tak jasné vítězství 3:0.

Nováčkem v dresu Prostějova byla mladá nahrávačka Zatloukalová. Juniorská reprezentantka a odchovankyně prostějovského volejbalu podala velmi dobrý výkon. Ve chvíli kdy Hanačkám stále chybí zraněné hráčky, se Zatloukalová ukázala ve velmi dobrém světle.

„Jsem velmi spokojený. Dali jsme šanci mladé nahrávačce, která týden trénuje. Ukázalo se, že je použitelná. Nedělali jsme velké chyby a soupeře jsme nepodcenili. Na začátku soupeřovi vycházel servis a útok, ale to se může stát," okomentoval sobotní utkání domácí trenér Čada.

„Samozřejmě jsme očekávali, že to bude v Prostějově těžké. Víme o jeho síle. Nám se s našim mladým mužstvem příliš nedaří. Začátek byl z naší strany hodně statečný. Bohužel nevydrželi jsme to. Nedaří se nám na přihrávce. Prostějov nás pak zatlačil svými servisy," řekl po zápase trenér SG Brna Ondřej Marek.

VK Agel Prostějov – SG Brno 3:0 (14, 10, 9)

Rozhodčí: Rychlík, Pavelek. Čas: 56 minut

VK Agel Prostějov: Miletič, Hrončeková, Hippe, Kossányiová, Žarkova, Vincourová, libero Gomes – Melichárková, Soares, Zatloukalová. Trenér: Miroslav Čada.

SG Brno: Kurková, Matoušková, Kubíčková, Herbočková, Holečková, Najbrtová – Hrazdirová – Klimešová. Trenér: Ondřej Marek.