„Pro nás je povinnost tahle utkání zvládnout vítězně a přitom hladce, k čemuž potřebujeme neustále držet plnou koncentraci. To při jednoznačném vývoji není jednoduché, ale sobotní zápas holky zvládly velice dobře," pochvaloval si na klubových stránkách asistent prostějovského trenéra Lubomír Petráš.

Zápas zahájila Barbora Gambová na servisu a hned dostala Prostějov do vedení 7:0. Chybující Šternberk se s takovou ztrátou ale nedokázal vyrovnat a tak padl jasně 9:25. A ani druhá část zápasu nebyla příliš rozdílná. Hostující celek ničila Vargasová a také Herelová. Navíc Gambová zopakovala svou sedmibodovou šňůru. Prostějov tak vyhrál opět přesvědčivě 25:10.

Až ve třetí sadě se dostal Šternberk do dvoubodového vedení 4:2, ale to bylo ze strany hostů vše. Agelky ale rychle otočily na 8:5. Šternberské hráčky ale ještě jednou hru zdramatizovaly, když své manko stáhly na rozdíl jediného bodu. Prostějov ale nepřipustil srovnání a nakonec opět jasně zvítězil 25:12.

„Výkon celého týmu měl kvalitu, pouze v úvodu třetího setu jsme chvilku polevili, abychom vzápětí hru zase zlepšili a vše bez potíží dovedli do jasného konce," dodal Petráš.

„Nastoupili jsme se strašně velkým respektem, což nám zbytečně svazuje ruce místo hraní uvolněného volejbalu proti výbornému soupeři evropské úrovně. Nevážíme si téhle možnosti, naopak podléháme strachu a tím pádem jsou naše útoky svázané," posteskl si lodivod Šternberku Martin Hroch.

VK AGEL Prostějov – TJ Sokol Šternberk 3:0 (9, 10, 12)

Stav série: 1:0. Rozhodčí: Peloušek a Kubinec. Čas: 55 minut. Diváků: 300.

Prostějov: Gambová, Herelová, Vargasová, Matienzová, Borovinšeková, Weissová, libero Kovářová – Soaresová. Trenéři: Miroslav Čada a Lubomír Petráš.

Šternberk: Š. Šenková, M. Šenková, Dudová, Borovcová, Janečková, Jurčíková, libero Matoušková – Kratochvílová, Němčíková, Zatloukalová, Beránková. Trenéři: Martin Hroch a Miroslav Jehlář.