„Mohu oznámit jednu nejzásadnější změnu, o které se již delší dobu šuškalo či spekulovalo mezi lidmi. Novým hlavním trenérem našeho ženského A-družstva bude Peter Goga," prozradil pro klubový web předseda správní rady Petr Chytil.

Peter Goga působí v týmu prostějovských volejbalistek již devátým rokem, když do této doby zastával funkci sportovního manažera. Teď však stojí před velkou výzvou. Zvládne ji?

Zkušenosti na to rozhodně má. V roce 1991 byl totiž vyhlášen nejlepším volejbalistou republiky. Jako hráč působil nejen v českých a slovenských špičkových týmech, ale například i ve Vídni nebo Hamburku.

Brazilská kondiční trenérka

Svou hru založenou na výtečných přihrávkách předváděl samozřejmě i v reprezentačním dresu. A věří mu i vedení klubu.

„Peter Goga je bývalým vynikajícím nahrávačem a dlouholetým reprezentantem, volejbal také skvěle vidí a rozumí mu, navíc je o generaci mladším člověkem schopným vnést do vedoucí funkce novou energii," informoval Petr Chytil, jenž dodal, že Miroslav Čada bude stále v týmu působit, byť ne na lavičce.

„Oboustranně jsme se na tomto kroku domluvili i shodli. Pan Čada sám přišel s tím, že mančaft vede už poměrně dlouho a jestli neuzrál čas ke změně, aby práce v ženském áčku dostala nový impuls. V takovém duchu jsme se dohodli, a protože si jeho odvedené práce nesmírně vážíme, rozhodli jsme se na ni navázat," dodal předseda správní rady, který dále informoval, že bývalý trenér bude působit jako konzultant s poradním hlasem, který bude mít například na starost kontakt s Kubánskou volejbalovou federací.

Není překvapením, že do volejbalového míče už si za Prostějov v mistrovském zápase nepinkne bývalá kapitánka a ikona týmu Solange Soares, ta ale také v klubu nadále zůstává.

„Dosavadní kapitánka Solange Soares bude kondiční trenérkou, hráčským sparingem pro přípravu a trenérkou u mládeže," řekl Petr Chytil.

Dominik Voráč