„Nechci být úplně konkrétní, ale je vánoční čas a myslím si, že je pravá chvíle na zamyšlení. Společně s našimi partnery a panem Černoškem se pohybujeme na platformě, co dál s volejbalovým projektem," připustil změny předseda správní rady VK Prostějov Petr Chytil a dodal: „Přesně nevíme jak to uchopit. Momentálně máme špičkový klub pro českou ligu, ale pro Champions League je to tým zcela průměrný, který velice těžce získává body. Příští rok se budeme muset rozhodnout, co budeme chtít dále. Věřím, že to bude pro dobro českého volejbalu."

Proč přišel čas na změnu je jasné. Financování Ligy mistryň je příliš nákladné a navíc v těžké konkurenci se Hanačky jen složitě prosazují.

„My se pohybujeme na hranici, která je zbytečně vysoká pro českou ligu a naopak slabá pro Ligu mistryň. S tím bojujeme asi dva roky. Nyní budeme muset přijmout nějaké rozhodnutí," doplnil Chytila jednatel TK Plus Miroslav Černošek a také nastínil možné cesty: „Buď nižší rozpočet a budeme usilovat o český titul, což zvládneme s polovičním rozpočtem. Druhá možnost je posunout se nahoru, ale přemýšlíme o smysluplnosti. Polská Police má rozpočet sedmdesát milionů, Rabita Baku tři miliony eur. My jsme schopni sehnat peníze navíc, ale nemáme jistotu úspěchu. Nevíme, jak se to vyvine v Turecku, Azerbajdžanu nebo v Evropě."

Finance by se tedy mohly odklonit od A-týmu spíše k výchově mladých volejbalových talentů.

„Chceme spíš posílit finance do mládeže a neutrácet tam, kde nejsme schopni konkurovat. Náš rozpočet je třetinový vůči Polici. Zrovna tento tým existuje teprve dva roky. Volejbalový svět se rychle mění a není tam moc jistot," řekl Miroslav Černošek.

Změny se Agelek nedotknou v právě probíhající sezoně, jejich rozhodnutí a aplikace proběhne až v té příští.

„Sezonu ukončíme v tomto pojetí. Holky hrají dobře a rádi bychom hráli evropský pohár Cev Cup," uzavřel Chytil.