Hned první sada ukázala sílu letošního Čadova výběru. Hanačky byly Ruskám rovnocenným sokem a držely s favoritem neustále krok. Kubánka Simon v prostějovských službách dokonce zařídila srovnání stavu na 10:10. Očividně nervózní Kazaň se z krize dostala až díky oddechovému času, který si trenér Gilyazutdinov musel vzít za stavu 13:13. Následovala pětibodová šňůra, ta Rusky uklidnila. Kouč Čada však poslal na hřiště Báru Gambovou a její servis vrátil Agelky zpět do hry. V závěru však převážila kvalita loňského vítěze Ligy mistryň. Kazaň získala úvodní sadu 25.21.

Češky se neztratily ani ve druhém setu. Sice zkraje rychle prohrávaly 3:0. Trenér Čada však překazil nápor Kazaně oddechovým časem. Agelky se poté rychle vrátily do hry, a to především zásluhou Karg a Markevisch. Prostějov dokonce srovnal na 8:8 a 10:10. Domácí poté přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a Hanačkám začali utíkat. Favorit nakonec získal druhý set v poměru 25:15.

Největší drama však přišlo až ve třetím setu. Prostějov držel se silným soupeřem od začátku krok a zásluhou nahrávačky Weiss srovnala na 4:4. Poté následovala přetahovaná o vedení. Ruskám se nedařilo odskočit a trpělivé Češky pomalu získávaly sebedůvěru a dokonce se probojovaly i do vedení. Kazaň však své tříbodové manko rychle smazala. Duel pokračoval vyrovnanou bitvou. Hanačky v závěru srovnaly na 24.24, ale domácí celek si koncovku pohlídal.

Prohra 3:0 na sety je tak pro Čadovy svěřenky až příliš krutá. Svůj um znovu předvedou v rámci Ligy mistryň ve středu 26. listopadu, kdy na domácí palubovce přivítají úřadujícího polského mistra Chemik Police. Polky si v úvodních bojích skupiny A poradily se silným družstvem Rabita Baku také 3:0 na sety.

Dynamo Kazaň – Agel Prostějov 3:0 (21, 15, 24)

Rozhodčí: Marin (Rum.), Dikmentepe (Tur.). Čas: 76 min. Diváci: 2000.

Sestava Prostějova: Weiss, Markevisch, Borovinšek, Simon, Kossányiová, Karg, libero Kovářová – Gambová, Soares. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Kazaně: Yurieva, Yaneva, Del Cora, Romanova, Borodakova, Gamova, libero Abroskina – Melninova, Malyqina. Trenér: Rishat Gilyazutdinov.

Tabulka

Tabulka