"Zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a možnostem vozidla nezvládl mladý řidič řízení a vozidlo dostalo smyk. Při tom opakovaně vyjelo částečně do pravého příkopu, pak se přetočilo přes střechu a v poloze na kolech se zastavilo uprostřed komunikace," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

Hřbitov v Prostějově před Památkou zesnulých nazývanou lidově Dušičky
Covidové dušičky? Zatím bez omezení. Jak bude na hřbitovech otevřeno?

Lehká zranění

Při dopravní nehodě řidič i jeho spolujezdec utrpěli zranění. Spolujezdec byl ošetřen na místě a další ošetření odmítl. Řidič byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše škody způsobené na automobilu a komunikaci byla předběžně vyčíslena na dvě stě tisíc korun.

Dalším problémem řidiče byl výsledek testu na ovlivnění návykovými látkami.

"Ten ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin/extáze. K užití zakázaných látek se muž přiznal, jejich druh, množství a dobu užití však nesdělil," doplnil mluvčí Kořínek.

Pro své jednání je řidič nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Za ty mu hrozí pokuta až do výše dvacet tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci.

Opilý cyklista srazil v Přemyslovicích sedmiletého chlapce
Opilý cyklista srazil v Přemyslovicích malého chlapce