Při haváriích, které vesměs začaly smykem auta, se zranili čtyři lidé.

"V pátek nejprve v šestnáct hodin havarovala dvě auta v křižovatce mezi obcemi Stařechovice, Kostelec na Hané a Čelechovice na Hané. Pětadvacetiletý řidič Fordu Focus při jízdě od Stařechovic směrem k centru Kostelce na Hané zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a v zatáčce přejel do protisměru, kde se srazil se Suzuki Vitarou," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že se při nehodě zranila čtyřiašedesátiletá spolujezdkyně v automobilu Suzuki.

Řidič Fordu přes počáteční tvrzení, že je nezraněn, byl následně do prostějovské nemocnice k preventivnímu vyšetření převezen také. Při nehodě vznikla škoda za sto padesát tisíc korun.

Ke druhé dopravní nehodě došlo o čtyřicet minut později na silnici mezi Hradčany-Kobeřicemi a Brodkem u Prostějova.

"Třiapadesátiletá řidička Opelu Astra po projetí zatáčkou s vozidlem dostala smyk. Automobil nakonec skončil na střeše v příkopu," uvedl mluvčí.

Řidička při havárii utrpěla zranění, se kterým byla leteckou záchrannou službou transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Nehoda na křižovatce ulic Komenská a Kostelní v Prostějově
Škodovka odhodila mazdu na značku

Čelní srážka fabie a golfu

Naopak v prostějovské nemocnici skončil šedesátiletý spolujezdec z Fabie. Ta se čelně srazila v sobotu ráno mezi Ochozí a Rakůvkou s Volkswagenem Golf.

"Osmatřicetiletý řidič automobilu typu Volkswagen Golf na komunikaci posypané štěrkem dostal smyk. Přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím automobilem," řekl František Kořínek. Při nehodě vznikla škoda přes padesát tisíc korun.

Na závěr víkendu pak policisté vyjeli ještě na silnici mezi Hvozdem a Milkovem. Zde havaroval devatenáctiletý řidič, který podle poznatků policie nepřizpůsobil rychlost povrchu vozovky.

"Mladík s Daciií Sandero vyjel s autem vpravo mimo silnici, kde narazil do příkrého svahu. Nakonec ve druhém příkopě auto narazilo do vzrostlého stromu," uvedl mluvčí.

Řidič byl převezen do prostějovské nemocnice, ovšem ještě předtím dostal muž od policistů pokutu. Při této nehodě vznikla škoda za čtyřicet tisíc korun. 

Řidič podle svých slov havaroval kvůli mikrospánku.
Mikrospánek poslal Seat mimo silnici