Kriminalisté zatím neznají totožnost zemřelého ani přesnou příčinu úmrtí.

„Nález těla nám oznámili dva rybáři, kteří byli zrovna na rybolovu. Když odcházeli, všimli si něčeho divného ve vodě," popsal krajský mluvčí policie Josef Bednařík.

Až po chvíli jim došlo, že se jedná o kus oděvu mrtvého člověka.

Na místo vzápětí dorazili kriminalisté, záchranka a policejní potápěči z Frýdku Místku, kteří mrtvolu vyprostili ven z vody.

„Jednalo se o staršího muže, který byl oblečený, tělo bylo ve vodě hlavou dolů, což je typická poloha při utonutí. V potůčku byla hloubka tak metr šedesát," vylíčil Roman Kudela, jeden ze čtyř potápěčů, kteří zemřelého vyprošťovali.

„Prohledali jsme také dno, abychom zjistili, zda se pod tělem nacházejí nějaké předměty, jež by s případem nějak souvisely," podotkl.

Policisté zatím nechtějí spekulovat o příčinách úmrtí a neznají ani totožnost zemřelého.

„Přesnou příčinu úmrtí určí až nařízená soudní pitva," konstatoval krajský mluvčí policie Josef Bednarčík.

Podle dostupných informací tělo zřejmě neleželo ve vodě dlouho.

„Zda tam bylo jeden den nebo více, je těžké říci. Nebylo ale ve stadiu rozkladu," doplnil mluvčí.

"Je zlá doba"

Obyvatele Tovačova zpráva o nálezu utonulého muže v místech, kde by to nikdo nečekal, šokovala.

„Chtěli jsme tam nachytat návnady na ryby, ale policie nás už nepustila. Nikdy bych nečekal, že by tady na Karlíčku mohl někdo najít mrtvolu. Chodíme sem pravidelně," řekl otřeseně jeden z místních Roman Navrátil.

Nepříjemným překvapením byl nález lidského těla i pro místní rybáře.

„Na tom místě se chytají nástražné rybky. Je to hrozné, co se stalo. Nepamatuji si, že by se tady něco podobného přihodilo. A to jsem tovačovský rodák a je mi třiašedesát let," řekl Antonín Pojsl.

„Denně tímto místem jezdí a chodí stovky lidí, zvlášť, když je pěkné počasí. Hlavně milenci, co jdou na procházku. Těžko říct, co se stalo. Je zlá doba a do úzkých se mohl dostat kdokoliv," přemítal také Jiří Hofírek z Tovačova.