Podle dostupných informací ke srážce mělo dojít na křížení silnice z Prostějova do Konice a železniční vlečky někdy před čtvrt na deset. 

"U nehody nezasahovali jen policisté, ale také hasiči - kvůli odklízení střepů. Mohu potvrdit, že se při ní ze zatím neznámého důvodu srazila dodávka s vagónem na vlečce. Nikdo se nezranil, škoda se však vyšplhala na více než sto tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Dodal, že policisté nezjistili u účastníků nehody přítomnost alkoholu či drog. Během hodiny a půl od nehody už bylo místo bez omezení průjezdné.

Redakce Deníku se obrátila s dotazy ohledně možného porušení bezpečnostních pravidel na Drážní inspekci. V minulosti totiž někteří řidiči vyjadřovali pochyby nad zabezpečením přejezdu, třeba pomocí pracovníků upozorňujících na průjezd vlaku.

"Drážní inspekce neprováděla šetření na místě mimořádné události. Šetření přímo na místě prováděli vyšetřovatelé provozovatele dráhy a drážní dopravy. Nicméně dle informací Drážní inspekce z místa nehody byly celkově škody odhadnuty na padesát tisíc korun," sdělil za úřad jeho mluvčí Martin Drápal.

V případě této nehody však má redakce k dispozici informace o tom, že pracovník upozorňující na blížící se a poté projíždějící vlak byl, na jinak nezabezpečeném přejezdu, přítomen.