Neštěstí se stalo v neděli po 17. hodině na silnici mezi Olomoucí a Kožušany-Tážaly.  Jeden člověk zemřel přímo na místě, další dva lidé podlehli zraněním v nemocnici.

"Vážná dopravní nehoda si vyžádala na místě jeden lidský život. V nemocnici svým zraněním podlehly ještě další dvě zúčastněné osoby," potvrdila tragickou bilanci policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Další zraněný je stále v péči lékařů.

"Dva ze zraněných z nedělní dopravní nehody bohužel po převozu do Fakultní nemocnice Olomouc zemřeli. Třetí je hospitalizován ve stabilizovaném stavu," informoval Deník Adam Fritscher, mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc.

Jak a proč se auta srazila zatím není jasné. Příčiny nehody vyšetřuje kriminálka.

"Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. Přesné příčiny, souvislosti a okolnosti stejně jako míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření," uvedla další podrobnosti Petra Vaňharová s tím, že způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun.

Tragická nehoda na tahu Olomouc - Přerov u čerpací stanice u Krčmaně, 3. listopadu 2021
Tragédie u Krčmaně, srážku nepřežil 55letý řidič

Přímo na místě nehody zasahovaly i jednotky Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

"U vážné dopravní nehody u Nemilan zasahovaly čtyři jednotky. Po vyproštění tří zraněných osob asistovali hasiči v péči při předání zdravotníkům Zdravotní záchranné služby," informoval mluvčí krajských hasičů Radek Buryánek.