Pětačtyřicetiletá řidička motocyklu značky Ducati jela v levém jízdním pruhu a v mírně pravotočivém úseku pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy, zejména svým schopnostem a havarovala. Odstředivá síla ji vynesla do středových svodidel, po kterých zhruba třicet metrů levou částí stroje třela. Nato se od svodidel odrazila vpravo a spadla z motocyklu, který se zastavil na pravé krajnici. Řidička při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Těžkou nehodu motorkářky na D46 šetří od nedělního podvečera policisté dálničního oddělení Kocourovec.
Svodidla odhodila motorkářku na D46, je těžce zraněná

Neznámá žena poskytla zraněné první pomoc, ale z místa nehody odjela. "Bezprostředně po dopravní nehodě neznámá žena poskytovala zraněné řidičce první pomoc. Byla svědkem havárie, ale do příjezdu policejní hlídky z místa odjela. Její výpověď by pomohla objasnit přesnou příčinu nehody," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že policisté žádají neznámou ženu, která poskytla zraněné řidičce motocyklu první pomoc, aby se policistům přihlásila.

"Zároveň pátráme po dalších svědcích nehody, zda některý z nich nevlastní záznam z palubní kamery, která zachytila průběh dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz.", uzavírá mluvčí.