Vůz se ve středu odpoledne pohyboval po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Ostravu a jeho řidič kličkoval ze strany na stranu.

Místy ubral plyn až na 50 km/h a za ním se začala vytvářet kolona. Autům z ní se ale nedařilo "motající se" bílou oktávku předjet.

"Policistům se po pár minutách od přijetí oznámení podařilo řidiče u Přáslavic zastavit a stáhnout nejbližším výjezdem z dálnice. Za volantem seděl  54letý muž z Opavska. Zkoušky ukázaly, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog," popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nehoda audi ve Vrahovicích - 24. 2. 2021
Letící audi trefilo holčičku na chodníku

Podle všeho za zmatenou jízdou stále únava šoféra po dlouhé cestě napříč celou republikou. Ta jej zřejmě zmohla natolik, že u Olomouce za volantem usínal.

"Řidič policistům sdělil, že ráno vyjel z Opavy do Českých Budějovic, ze kterých se vracel. Většinu zpáteční cesty jel proti slunci a mezi Prostějovem a Olomoucí začal pociťovat únavu. Vlivem únavy zřejmě usínal a místy narážel do svodidel," uvedl mluvčí policie.

Nehoda nákladního auta v centru Senice na Hané, 24. 2. 2021
Náklaďák v Senici proletěl přes chodník. FOTO Z MÍSTA

Policisté zpětně na třech místech zadokumentovali poškozená ocelová svodidla. Řidič způsobil celkem škodu za 170 000 korun.

"Z toho 150 000 korun na vozidle a 20 000 korun na svodidlech. Nehodou se nadále zabývají policisté dálničního oddělení Kocourovec.," doplnil mluvčí Hejtman.