Tak skončil v neděli po sedmnácté hodině přejezd dlážděného retardéru na okraji Olšan u Prostějova pro dva sedmnáctileté mladíky. Nehodu teď vyšetřují policisté. Mladistvému motorkáři hrozí trest za ublížení na zdraví.

„Jeli moc rychle. Motorka se zvedla do vzduchu, jeden muž spadl přímo na záda, druhý udělal salto ve vzduchu,“ popsala situaci mladá svědkyně, která se v tu dobu dívala z okna blízkého domu. Řidič po pádu zůstal ležet, spolujezdec se odpotácel na blízký trávník. „Až tam se složil,“ dodala dívka s tím, že řidič po chvíli přišel za ním.

„Zaparkoval jsem a zavolal záchranku,“ doplnil muž za volantem bílé dodávky, která jela hned za motorkářem. „Ti kluci mě předjížděli, kolik ale jeli, to nevím. Že by ale až tak letěli, to se mi nezdálo,“ řekl šofér.

Po pár minutách už na blízkou polní cestu dosedl vrtulník, vyskočili z ní dva záchranáři a v chirurgických rukavicích vyběhli ke zraněným. Po chvíli se spolujezdce rozhodli transportovat do olomoucké fakultní nemocnice. Její tiskový mluvčí Egon Havrlantv pondělídopoledne uvedl, že zraněný mladík je při vědomí a ve stabilizovaném sta­vu.

„Utrpěl řadu zhmožděnin na různých částech těla. Během týdne by ale mohl být propuštěný do domácího ošetřování,“ informoval Havrlant s tím, že pacient je hospitalizován na jednotce intenzivní péče Dětské kliniky.

„Zda šlo ze strany řidiče o trestný čin ublížení na zdraví nebo o přestupek, to zatím nelze říct. Vše záleží na tom, jak vážná má spolujezdec zranění,“ poznamenala prostějovská policejní mluvčí Alena Nedělníková s tím, že mladík za řidítky motocyklu měl platný řidičský průkaz.

Od začátku roku havarovali na Prostějovsku čtyři motorkáři. Jedna z nehod, která se stala před dvěma týdny v kopci na Drahany, skončila tragicky. Jezdec zahynul pod koly cisterny.