V okrese totiž bourali hned čtyři řidiči a zatímco alkohol nehrál roli u žádné z nehod, na všech se podepsalo nepřizpůsobení jízdy podmínkám na silnici.

"K první nehodě došlo v sobotu v jedenáct hodin na silnici z Kralic na Hané do Vrbátek. Šestadvacetiletá řidička automobilu Renault při průjezdu zatáčkou nepřizpůsobila rychlost a styl jízdy stavu a povaze vozovky a s autem vyjela mimo komunikaci, kde čelně narazila do stromu. při nehodě se zranili dva lidé," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Při nehodě vznikla škoda přes čtyřicet tisíc korun.

Víkendové hody nalákaly řadu lidí, jiné naopak odradilo počasí.
Hody lákaly na folklór i Martina Maxu. Počasí však nepřálo

Ten samý den v devatenáct hodin boural také dvacetiletý řidič Volkswagenu Golf při jízdě u obce Dzbel. Na mokré vozovce dostal smyk a s autem vyjel mimo silnici. Tam se vozidlo převrátilo na střechu a v této poloze se zatavilo.

"Při havárii se lehce zranila dvacetiletá spolujezdkyně jedoucí na zadním sedadle. I tato nehoda skončila materiálními škodami, tentokrát ve výši patnáct tisíc korun," řekl policejní mluvčí.

Klub vojenské historie Dukla se svými kolegy vojenskými nadšenci uspořádali šesté Dobytí Plumlova. A bylo na co se koukat.
Barbarossa i polní lazaret. Dobývání Plumlova přitáhlo návštěvníky

Ve tři hodiny v noci na neděli pak jednadvacetiletý řidič Hondy havaroval v Mořicích. K mokré vozovce se tentokrát přidaly ojeté pneumatiky. Výsledkem této kombinace byl smyk, vyjetí vpravo mimo vozovku a boční náraz do skříně plynoměru.

A nakonec havaroval také šestadvacetiletý řidič mezi Stínavou a Malým Hradiskem. V neděli krátce po poledni při projíždění zatáčky dostal smyk a přejel do protisměru. Tam se bočně střetl s protijedoucím automobilem Renault, jehož řidič se při srážce lehce zranil.

"Přesné příčiny, okolnosti i míru zavinění dopravních nehod policie prošetřuje, nicméně je vysoce pravděpodobné, že na jejich vzniku měla významný podíl neopatrnost řidičů při jízdě na mokré vozovce. Ti jsou tak nyní podezřelí z přestupků," dodal policejní mluvčí.

Nehoda řidičky Daewoo Matiz na D46
Řidička trefila náklaďák na D46, skončila zraněná v křoví