Řidič zastavil o svodidlaBouračka na D46

Prostějov – Škodou za dvě stě tisíc korun skončila úterní nehoda na dálnici D 46 ve směru na Prostějov. K havárii Volkswagenu řízeného pětačtyřicetiletým mužem došlo před patnáctou hodinou na jednadvacátém a půltém kilometru dálnice.

„Řidič z důvodu jízdy nepřizpůsobené stavu vozovky po projetí táhlé levotočivé zatáčky vyjel na pravou krajnici. Na to reagoval prudkým stržením řízení vlevo, následkem čehož se auto dostalo do smyku a narazilo do středových svodidel," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Řidič před jízdou nepil alkohol.

„Přestupek muže policisté vyřešili tisícikorunovou pokutou. Provoz byl v místě plně obnovený před tři čtvrtě na pět," doplnil policejní mluvčí. 

Srna skončila pod koly autaNehoda mezi Kostelcem a Hluchovem, kvůli srně

Hluchov – Bez zranění se obešla úterní srážka jednačtyřicetileté řidičky a srny u Hluchova. Zvíře vběhlo ženě před kola jejího automobilu Fiat kolem půl šesté ráno mezi Hluchovem a Kostelcem na Hané.

„Srna z pravé strany do cesty vběhla náhle a řidička srážce již nedokázala zabránit. Zvíře srážku nepřežilo, nikdo další se při nehodě nezranil," sdělil policejní mluvčí František Kořínek. Při havárii vznikla škoda za osm tisíc korun.