„Služební vozidlo Škoda Octavia v civilním provedení s radarem stíhalo ve středu odpoledne se zapnutým majákem jezdce na motocyklu ve Vrahovické ulici v Prostějově, protože se dopustil dopravního přestupku,“ konstatovala mluvčí policie Eva Čeplová.

„Policista předjížděl při pronásledování kolonu vozidel v pravém pruhu, když z ní náhle vyjel Renault Megane Scenic, jehož řidička chtěla odbočit vlevo do ulice Zátiší. Služební vůz do jejího auta narazil a odhodil jej do travnaté předzahrádky, kde narazilo do sloupu veřejného osvětlení a poškodilo zaparkované vozidlo Škoda Octavia. Policejní vozidlo se zastavilo před rodinným domem o strom. Čelním nárazem se z něj navíc odtrhly některé části a ty poničily odstavený Ford Focus,“ popsala hrozivou nehodu Eva Čeplová s tím, že spolujezdec policisty utrpěl těžké zranění, přičemž se lehce zranil i jeho kolega za volantem a řidička Renaultu Megane. Vážně poraněného muže transportoval do olomoucké fakultní nemocnice vrtulník. Jeho stav je podle lékařů vážný.

Soudní znalec, který byl na místě přítomen, odhadl poškození služební vozidla na 100 tisíc korun a radarového zařízení na 700 tisíc. Když se připočtou ještě škody na dalších autech, hovoří předběžný posudek hmotné újmy o celkem 922 tisíci korunách.

Záležitost šetří kriminální služba. „Technická závada jako příčina havárie nebyla zjištěna. Dechové zkoušky na alkohol nemohly být kvůli zranění všech účastníků nehody provedeny, proběhl ale odběr krve,“ uzavřela Čeplová. Ve statistikách analogický případ nefiguruje. „Za svou třicetiletou praxi si podobnou událost nepamatuji,“ potvrdil expert z Dopravního inspektorátu v Prostějově Michael Vafek. (das)

ČTĚTE I DALŠÍ VÝVOJ KAUZY: Policista je na přístrojích, motorkář po honičce zmizel

Fotodokumentace z nehody

Takto dopadlo policejní auto

Nehoda policejního civilního vozu s renaultem v Prostějově

A takto renault, se kterým se střetlo

Nehoda policejního civilního vozu s renaultem v Prostějově