V pátek nejprve policie informovala o čtvrteční nehodě automobilu se třiačtyřicetiletou chodkyní na přechodu pro chodce v Olomoucké ulici v Prostějově. Další nehody pak řešili v pátek a v sobotu.

"K první z nich došlo v pátek před třináctou hodinou v ulici Vápenice. Nákladní automobil Renault řízený osmašedesátiletým řidičem se pravým zrcátkem střetl se sedmnáctiletou dívkou, která na přechod vstoupila z pravé strany," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Dívka utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice.

V pondělí po desáté hodině dorazil na náměstí TGM vánoční strom. Tentokrát centrum města zkrášlí smrk z Brodku u Konice.
Náměstí TGM už zdobí vánoční strom z Brodku. Podívejte se


K dalšímu střetu automobilu s chodcem došlo v sobotu v před půl šestou odpoledne opět v Olomoucké ulici, tentokrát na přechodu pro chodce u křižovatky na Vojáčkově náměstí.

"Třiašedesátiletá řidička automobilu Ford jela od ulice Svatoplukovy. Na přechodu čelně narazila do desetileté dívky, přecházející komunikaci z levé strany," řekl mluvčí.

Dívka po střetu upadla na kapotu a čelní sklo vozidla a poté na silnici. Se zraněními skončila ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Při nehodě vznikla škoda zhruba dvacet tisíc korun.

Ani v jednom případě policisté nezjistili, že by řidiči před jízdou pili. Policisté s ohledem na zranění dívky věc řeší jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Za ten řidičce hrozí roční vězení. Obě nehody policie stále šetří. 

Ilustrační foto
Začínají opravy prostějovských výpadovek. První zavřou Brněnskou