Českou reprezentaci složenou ze Zdeňka Štybara, Michala Schlegela a Terezy Neumanové doplňuje Michael Kukrle. Jedná se o rodáka z Mohelnice, který je úřadujícím mistrem České republiky v silniční cyklistice. Prošel si uničovskou cyklistikou a nyní působí v českém týmu Elkov Kasper.

Vítěz Pavel Bittner. Foto: Závod míru U23 / Course de la Paix U23 Grand Prix Jeseníky
Bittner se v Nizozemsku zlepšuje. Teď jenom trénuji a učím se, říká

Rodnou obcí reprezentačního trenéra Tomáše Konečného je Jeřmaň u Bouzova.. Své první cyklistické krůčky udělal v Lošticích. I on okusil uničovskou cyklistiku, kde pod vedením legendárního trenéra Karla Křivánka získal svůj první titul ČR.

Z prostějovské cyklistiky pak jede mechanik Richard Šmída, který pochází z cyklistické rodiny. Jeho táta rovněž působil v tomto sportu a nyní i Martin Šmída junior. „Pro sportovce i personál je to největší sportovní svátek, a proto je pro mě obrovská čest, že se mohu OH zúčastnit. Moc se do Tokia těším, i když podmínky díky covidu nebudou jednoduché, ale jsme připraveni. Myslím si, že jsme všichni sehraný tým,“ říká Richar Šmída.

Starší žáci na startu kariéry. V budoucnost těchto nadějí věří Jiří Kaňkovský.
Olomoucký cyklista Raška je mistrem ČR v časovce žáků. Sezonu ovlivňují pády

Realizační tým doplňuje masér Michal Frantík ze Střeně. Mládí prožil rovněž jako uničovský cyklista.

„Jsem rád za nominaci, nepočítal jsem s ní. Zažil jsem již OH v Brazílii a byl to ohromný zážitek. Nyní je jiná situace, jsou přísná opatření a obrovská zodpovědnost k týmu i obyvatelům Japonska. Kouč v nás má důvěru a známe se řadu let. Společně jsme v mládí oblékali uničovský dres. Těším, že uvidím Mirka Vraštila opět v lodi na OH a tentokrát si třeba zafandíme navzájem, i když to vypadá, že kvůli přísným podmínkám, jen na dálku,“ popisuje Frantík.