Předchozí
1 z 5
Další

„Pekla jsem klidně až do 11 večer, kdy už všichni spali. Nejen sousedi mě chtěli přizabít. Na internetu jsem kdysi viděla rozkošné růžové dortíky a tehdy jsem si uvědomila, že je to můj svět.“

Petra MichálkováZdroj: Deník / Anna Nováková

Od dětství byla kreativní, chodila do výtvarky a také odjakživa milovala sladké. „Cukrářskou školu jsem sice nestudovala, ale už na gymnáziu se z mého koníčku stala pro mě dokonalá práce. Z Bystřice jsem se přestěhovala, ale nakonec jsem zpátky v rodném městě.“ Jejím oblíbeným dezertem je plněná sušenka, avšak nejradši dělá tartaletky.

druháZdroj: Deník / Anna Nováková

Mladá cukrářka má úspěšný instagramový účet, kde prezentuje své výtvory, a odkud se také inspiruje světovými trendy. „Je pro mě těžké vystihnout svůj vlastní styl. Někteří mi ale říkají, že dort či sladký bar ode mě poznají na první pohled. V dnešní době každý, kdo chce jít s dobou, musí na Instagramu žít a sledovat novinky ze světa. Hlavně svatební svět se vyvíjí velmi rychle.“

třetíZdroj: Deník / Anna Nováková

Kromě inspirace z online světa hledá Petra nápady také kolem sebe. „Někdy vidím nápad na dort třeba v kvítí na louce, v lese, někdy mě oslní barevnost na domě, na oblečení, prostě kdekoliv. Třeba takový sníh promíchaný s kamínky nazývám stracciatella. Poslední dobou mě zaujaly sladkoslané dezerty a nebráním se ani kombinaci bylinek či sýrů. Dort z klobásy u mě ale nenajdete“

čtvrtáZdroj: Deník / Anna Nováková

Ze začátku byl pro Petru pečení boj, nyní má diář zaplněný na celý rok. „Celoročně peču dorty a sladké bary na svatby, poté jsou to narozeninové dorty, cukroví k výročí, ke křtinám, případně dezerty ke zpestření oslav. V zimě pak také vánoční cukroví.“ Vlastní cukrárnu zatím Petra sice nemá, jak ale sama přiznává, v budoucnu ji možná otevře.

pátáZdroj: Deník / Anna Nováková