„Dostali jsme vstupenky od syna a tak jsme zde. Jeho pořady známe, třeba Nikdo není dokonalý – ten jsme sledovali,“ prozradila Jaroslava Slavičínská. A společně se zaplněným sálem se měla na co těšit. Jiří Krampol totiž do Prostějova přijel s pořadem Stáří je stav mysli, během kterého vyprávěl, vtipkoval ale také vzpomínal. Dostalo se i na recitování. Prim však hrály vtipy a to na téma skleróza a stáří. „Víte, ono je nejlepší mít děti ve vysokém věku, manželce tím ušetříte práci. Může totiž přebalovat naráz děti i vás,“ poznamenal třeba bavič, který si dělal během večera srandu i ze sebe a svého věku.

Čtěte také: Tištínu vládl masopust. V průvodu byl Krakonoš i Elvis Presley

Sebe se třeba nebál označit za sklerotika. „Povýšeně jsem si nejdřív myslel, že se mě to netýká. Když jsem ale jel autem před lety, volal mi známý, že by měl pro mě roli v dabingu. Já si to nezapsal a doma když jsem se mu měl ozvat, jsem si vzpomněl na to, že je to bývalý spolužák, známe se léta ale za boha ne na jeho jméno,“ řekl třeba publiku. „Strnad, Stehlík, bylo to nějaké ptačí. Vyjmenoval jsem si všechny ptáky, na které jsem vzpomněl. A jmenoval se Kučera,“ pokračoval s tím, že na vtipech o skleróze je krásné to, že nejsou vymyšlené, ale skutečně se dějí.

Související: Pavel Novák pokřtil nové CD s němčickým sborem Sedmikráska

V Radimu Uzlovi pak Krampol našel zdatného sekundanta. A jak už povolání tohoto známého odborníka v medicíně napovídá, vtipy a komické historky se točily převážně kolem sexu. „To by člověk nevěřil, že vám deváťák je schopný psát anonymní dotaz na sex se zvýřaty. Se zvýřaty. Tak on neví, jaké „i“ se ve zvířastech píše, ale hlavně že ví, že se s nimi dá souložit,“ dal k dobru třeba jednu a sklidil bouři smíchu od publika. Svými fórky nijak nepobuřoval a to přesto, že velká část přítomných měla výrazně přes šedesát let.

„Víte jaký je rozdíl mezi pedofilem a učitelem? Předem se tedy omlouvám všem přítomným učitelům, ale pedofil má děti opravdu rád,“ bavil Uzel dále. Lidé se pak od něj dozvěděli příhodu o lidovém léčiteli neplodnosti nebo také důvod, jak se dařilo ve Františkových lázních léčit neplodnost. „Už to není tak dobré, vojenská posádka už zde není,“ řekl Uzel.

Páteční večer však nebyl jen o zábavě. Uzla s Krampolem totiž na pódiu doplnil také Petr Michek. Společně toto trio totiž zaštiťuje občanskou poradnu působící v Prostějově. Což neopomněli během pořadu zmínit. A lidé též neváhali. Jakmile totiž v programu byla pauza, hned začali chodit nejen pro podpisy na knížky či fotky hvězd večera, ale také pro rady.

Čtěte také: O víkendu bude až 16 stupňů, pak se zase ochladí