„Pro některé může být zobrazení zabijačky kontroverzní, ale je to součást našeho folkloru, tradiční akt," řekl fotograf Michal Wolf. „Chtěl jsem citlivě zachytit tuto českou venkovskou tradici a také cestu prasete z chléva na talíř. Dříve byly zabijačky častější, ale teď lidé kupují potraviny v supermarketech a výroba masa je jim skrytá. Řada lidí netuší, co všechno je potřeba udělat, aby byl řízek na stole," vysvětlil fotograf.

Série reportážních fotografií ukazuje jednotlivé části zabijačky v průběhu dne.

„Na fotkách je zachycená moje rodina. Manželčin strejda má malé hospodářství, na kterém dodržují tradiční venkovské činnosti, jako je pěstování zeleniny či chov zvířat. Je to přirozený běh života, který někteří lidé už vůbec neznají. Sám si pamatuji na zabíjačky u mého dědu, když jsem býval ještě kluk," uvedl fotograf, který se této zálibě věnuje už devět let.

V Němčicích nad Hanou vystavuje už počtvrté. První samostatnou výstavu svých fotografií nazvanou Němčice, tam domov můj představil lidem před čtyřmi lety.

„Jednalo se o cyklus dokumentačních a popisných snímků Němčic a blízkého okolí," vzpomíná Michal Wolf.

Ještě tentýž rok se svými snímky večerních Němčic účastnil společné výstavy Salón hanáckých fotografů. Na ni navázala výstava Němčické okamžiky, která průběžně mapovala bohatý kulturní a společenský život ve městě, o rok později následovala výstava Haló, tady Němčicko.

Výstava Zabijačka potrvá v kině Oko do konce února. Prohlédnout si fotografie můžete v pondělí od třinácti do sedmnácti hodin, ve středu od třinácti do devatenácti hodin a v pátek od deseti do dvanácti a od třinácti do osmnácti hodin. Lidé se do kina dostanou přes městskou knihovnu.