Pro kočár, v němž se nacházel i ředitel muzea Václav Obr, tak načal turistickou sezónu muzea a vlastně celých Čech pod Kosířem. Nezavítal však pouze do Vrahovic, ale na desítky míst Prostějovska a Olomoucka.

Bývalá základní škola na Husově náměstí v Prostějově se stala dějištěm vědecko-zábavné akce, Velikonočního jarmarku vědy a techniky.
Jarmark trochu jinak: místo velikonočních vajíček nabídl pokusy

Spanilou jízdu si v samotných Vrahovicích nenechalo ujít na sto lidí. Ti se dočkali krátce po jedenácté, tedy s nepatrným zpožděním. Vystoupili Václav Obr a z doprovodu též postava kardinála Troyera, která lidem připomněla, aby si vážili Českých zemí s jejich kulturou, historií a tradicemi. "Jiné takové země není," zněla třeba slova muže v dobovém oblečení a barokní parukou.

Řada lidí dorazila k vrahovickému kostelu, kde kočár udělal asi čtvrthodinovou zastávku, plánovaně. Někteří však víceméně náhodou. "Nejsem odsud, dozvěděla jsem se o akci čirou náhodou. Udělala jsem si sem ale takový výlet, navštívila jsem totiž už kočáry v Náměšti na Hané a ráda jsem vyrazila i sem," prozradila třeba Pavla Kofová.

Hasiči v Olomouckém kraji v sobotu zasahovali u desítek požárů v přírodě.
Hasiči v Olomouckém kraji zasahovali u požárů v přírodě