„Všichni mi na konci minulého roku přáli hodně zdraví, ale jaksi jsem onemocněl. Když to tedy nepůjde, tak něco odehraju a pak vracejte lístky," zažertoval na úvod svého dvě hodiny dlouhého koncertu. Během něj zazněly pomalejší i rychlé melodie včetně známých Husliček, které si zazpívali i posluchači v depozitáři. Vlasta Redl spustil také píseň Město měst. Při této příležitosti byla věnována Čechám pod Kosířem, přestože se zpěvák od publika nechal ujistit, že jde o obec.

„Skutečně dědina? Vypadá to tu takové prosperující. I když jsem samozřejmě neviděl všechno," rozesmál obecenstvo.

V něm se nacházel také starosta obce Milan Kiebel. Ten podle svých slov nebyl připravený na nějaký proslov, zpěvákovi v přestávce mezi písněmi však zkusil sekundovat.

„Setkal jsem se před časem s bývalým starostou Pěnčína. Je trošku objemnější než já a povídá, že blahobyt obce se pozná podle břicha jejího starosty. Jestli to tak je, tak tady si na něj ještě budeme muset počkat," zažertoval.

Koncert s názvem Recitál Vlasty Redla však měl také další účinkující. Na pódium se dostal také známý saxofonista Michal Žáček, který měl i jedno sólo. Diváci se v osobě s Michalem Žáčkem setkali s hudebníkem, který si už zahrál například se skupinou Buty nebo s Jaromírem Nohavicou.

„Ale také s Bobbym McFerrinem," upozornil Vlasta Redl a hned autora skladby Don't worry, be happy napodobil. Co ovšem napodobovat nemusel byla hra hned na několik nástrojů. Interpret ukázal, že ovládá hru na klávesy, kytaru, elektrickou kytaru či mandolínu. Ta však měla, na rozdíl od častých vtipů a poznámek, jen nepatrné zastoupení.

Posluchači reagovali na gagy a poznámky Vlasty Redla vesměs smíchem. Stejné to bylo i u Stanislavy Růžičkové.

„Celkově se mi koncert líbil. Některé písničky od Vlasty Redla znám. A ty jeho vtípky? Myslím si, že byly vtipné, trefné a nikoho neurážely," sděluje své dojmy z koncertu.

Ten byl završením série tří adventních večerů pořádaných ředitelem Muzea historických kočárů v depozitáři. V něm se adventní koncerty konaly už loni. Zazněl během nich například Richard Pachman se, z větší části, vánočně laděnými písněmi.

Některé z výroků Vlasty Redla

„Všichni mi na konci minulého roku přáli hodně zdraví, ale jaksi jsem onemocněl."

„Tady Michal má opravdu velkou hypotéku kvůli bytu v centru Ostravy. Musí tedy hrát s každým, kdo se mu ozve."

„Kolega už hrál s tolika světovými hudebníky, že bylo jen otázkou času, kdy…" Větu nedokončil, publikum však pochopilo, že mluví o sobě.

„Skutečně dědina? Vypadá to tu takové prosperující. I když jsem samozřejmě neviděl všechno."