„Hrajeme spolu už šest až osm let a potkali jsme se na AMU - Akademie múzických umění, kde jsme spolu začali spolupracovat a později jsme i dali dohromady zbylých třináct členů," přiblížil spoluzakladatel duchovní hudby Ondřej Roskovec.

Tomáš Františ umělecký ředitel a dramaturg mezinárodního hudebního festivalu, který pochází z Vrbátek nám podotknul: „Zde v Dubanech jsme už zhruba před rokem hráli, ale určitě ne v patnácti členech, bylo nás míň. Dnes to ale bylo parádní. Diváci, kteří se na nás přišli podívat, pilně naslouchali našim nástrojům a potlesk, který se nám na konci dostal mne potěšil také. Hlavně sem rád, že když bylo venku tak krásně, že i přesto si nás šli vyslechnout. Opravdu sem moc rád za krásnou atmosféru, kterou jsme so zde skvělě užili."

„Noty máme přímo z Německa a jednu skladbu jsem i sám upravoval. Nacvičování nebylo lehké, věnovali jsme tomu několik týdnů, jelikož nebylo snadné se sejít v plném počtu." prozradil Vojtěch Spurný, který hrál na varhany a dirigoval orchestr.

Autor: Jakub Čejka