Podle vedení divadla si drtivá většina stálých diváků prostějovské stagiony zajistila svá sedadla už před prázdninami.

„Právě v srpnu nabízíme nevyzvednutá místa novým zájemcům," uvedla Eva Zelená, která má v divadle na starosti dramaturgii.

Předplatné si pravidelně prodlužuje i Marta Janíčková.

„K divadlu mám blízko, dokonce jsem několik let hrávala v ochotnickém souboru. Hraní už se sice aktivně několik let nevěnuji, ale divadlo zůstalo mojí láskou. A myslím si, že prostějovské divadlo nabízí kvalitní představení," míní abonentka.

Městské divadlo nemá vlastní soubor, a tak je nabídka čtyř činoherních abonmá už tradičně sestavená z hostujících souborů.

Z pražských scén se mohou diváci těšit na Dejvické divadlo, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo na Jezerce, Kalich či Ungelt.

„Každoročně do předplatného zařazujeme také úspěšná moravská divadla. V následující sezoně diváci opět uvidí Slovácké divadlo z Uherského Hradiště, ale také Městské divadlo Brno či Slezské divadlo Opava. V tomto výčtu samozřejmě nemůže chybět ani nejbližší Moravské divadlo Olomouc," uvedla ředitelka divadla Jana Maršálková.

Ve výčtu hvězd, které se v průběhu divadelního roku na prostějovském jevišti vystřídají, se objevují jména Iva Janžurová, Martin Huba, Radek Holub, Bára Hrzánová, Jan Hrušínský, Miroslav Vladyka, Ivan Trojan, Marek Taclík, Pavel Zedníček, Jana Paulová, Jitka Čvančarová, Hana Maciuchová, Zuzana Bydžovská či Veronika Kubařová.

Michal Nesvadba i Tarzan

Sedm titulů nabízí koncertní abonmá.

„Koncertem vlastně novou sezonu zahájíme. V úterý 17. září vystoupí v Prostějově francouzská houslistka Debiak s klavíristkou Jitkou Čechovou," prozradila Jana Maršálková s tím, že lidé se mohou zároveň těšit i na Moravskou filharmonii Olomouc, Trio Martinů, Kvarteto Apollon, violoncellistu Jiřího Bártu či skvělé vokální kvarteto Affetto.

Na své si přijdou i nejmenší diváci.

„Boj o místa očekáváme v říjnu při vystoupení Michala Nesvadby, ale také při velkolepém hudebně pohybovém představení Tarzan, s nímž přijede olomoucké divadlo," prohlásila ředitelka městského divadla.

Kromě předplatného si mohou lidé v předprodeji zajistit místa na chystané koncerty. Na čtvrtek 31. října je divadlo rezervované pro bubnovou show skupiny Jumping Drums, v pátek 8. listopadu se do Prostějova vrátí Petra Janů, která tentokrát vystoupí s královnou českého swingu Evou Pilarovou. Prodej abonmá potrvá do čtvrtka 5. září.