„Na tomto celovečerním koncertě představím zásadní část mého nového programu, který připravuji pro svůj bakalářský absolventský koncert v rámci mého současného studia," nastínil Daniel Jun, který se ke hře na klavír dostal v devíti letech.

Hlavním bodem celovečerního koncertu budou Chopinovy etudy op. 10, které jako cyklus patří k určitému vrcholu klavírní hudby obecně. „Nebude se však zdaleka jednat čistě o klavírní koncert, protože na večeru se představí také výrazné mladé talenty z JAMU," řekl prostějovský klavírista.

Lidé se tak mohou těšit na ruského kytaristu Igora Klokova, klavíristu a klarinetistu Pavla Zemana a v neposlední řadě trombónistu Ondřeje Jiskru, se kterým Daniel Jun už delší dobu spolupracuje. „Interpreti budou mít širší zastoupení i v rámci prostějovské hudební scény. Převážně mužské osazenstvo mezi muzikanty obohatí saxofonovými tóny Dominika Mikšovská, na kytaru se přidá Jarda Minář a na kachon doprovodí některé odlehčené skladby Martin „Tugi" Pivoňka," doplnil Daniel Jun.

Ti, kteří si nechtějí nechat ujít multiinstrumentální hudební večer s klavíristou Danielem Junem, by si měli v kalendáři poznamenat datum 15. února. Celovečerní koncert startuje v osmnáct hodin v sále Českobratrské církve evangelické na Kollárově 6. „Kromě pestré směsice nejrůznější hudby se mohou lidé o přestávkách těšit i na dobré občerstvení," dodal Daniel Jun.