Festival, který v pondělí zahájil Václav Hudeček a do června nabídne ještě dvanáct produkcí, pokračuje v sobotu jazzovým koncertem Arnolda Prokopa & Company v přednáškovém sále Národního domu. Hned v neděli pak v sousedním divadelním sále doprovodí zpěvačku Báru Basikovou velký dechový orchestr Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose, který přehlídku už po dvacáté pořádá spolu s městským divadlem. V pořadu Své myšlenky spřádám si bude publikum pobrukovat písně jako Somewhere, Michelle, Teď královnou jsem já nebo Most přes minulost. S taktovkou v ruce se před tělesem vystřídají Rudolf Prosecký, Zdeněk Pella a právě Arnold Prokop.

Tento hudebník, skladatel a pedagog prostějovské „zušky“ pozval na svůj koncert nynější, ale hlavně bývalé žáky.

„Bude to v podstatě konfrontace tří generací jeho skupiny Junior Jazz. Začátek obstará Junior Jazz III. a poté se představí studenti i absolventi Jazzové konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze. Na bicí zahraje Petr Hanák, na baskytaru Pavel Jurečka, na kytary Jan Pisklák a Antonín Dlapa, na saxofony Jan Pospíšil a Marek Prokop. Své pěvecké schopnosti předvede Marta Prokopová,“ vyjmenovala účastníky ředitelka pořádající školy Eliška Kunčíková s tím, že na programu mají jazzové skladby světových autorů.

„Chybět nebude ani jamsession a další překvapení. Toto seskupení vystoupí na jednom pódiu poprvé, což zaručuje nevšední zážitek,“ navnadila. Sobotní i nedělní vystoupení začínají v 17 hodin. (das)