„Na činoherní skupiny A, B, 5P a novou skupinu 5N zbývá posledních pár lístků. Větší počet vstupenek je pak k dispozici na koncertní sérii a také na skupinu Čtyřlístek, která je určena hlavně pro děti," upozornila Věra Janálová z divadelního předprodeje.

Nejmenší diváci se mohou těšit na čtyři představení. Setkají se s Michalem Nesvadbou z Kouzelné školky, uvidí pohádku O perníkové chaloupce aneb jenom jako, kterou připravilo Městské divadlo Zlín, ostravské Divadlo Petra Bezruče přiveze příběhy oblíbeného Maxipsa Fíka a chybět nebude ani muzikál. Ten se jmenuje Kocour v Botách a přijede s ním Těšínské divadlo Český Těšín.

„Rodiče mohou využít zvýhodněné abonentní vstupné. Za všechna dětská představení zaplatí 500 korun, pokud chtějí sedět na předních místech, 460 korun dají za sedadla uprostřed sálu a na balkonech a 420 korun stojí poslední řady," informovala Janálová.

Z činoherních skupin zaznamenalo divadlo nejmenší zájem o skupinu B, což je prý tím, že mladší předplatitelé této skupiny přešly k nové 5N.

„Do béčka jsme zařadili i Smetanovu operu Prodaná nevěsta a českou operetu Polská krev, což mohlo odradit abomnenty, kteří chtějí jen činohru. Předpokládáme ale, že o tato představení bude velký zájem v doprodeji právě proto, že abonenti z jiných skupin nemají takové divadelní žánry k dispozici," uvedla Janálová.

Doprodej lístků na jednotlivá představení začne v pondělí. Tím nejbližším je komorní hra ve skupině B s názvem Oskar a růžová paní, kterou představí 26. září Slovácké divadlo Uherské Hradiště. Diváci v ní uvidí slavnou herečku Květu Fialovou. (sax)

AUTOR: PAVLÍNA SAXOVÁ