Prostějovský orchestr navíc žádnou dechovkou není. Hrají v něm kvalitní muzikanti a ne jen tak někdo. Těleso dokáže vystřihnout úryvek z Verdiho Nabucca stejně dobře jako Bugatti step Jaroslava Ježka nebo Bohemian Rhapsody od skupiny Queen.

Pětileté výročí oslaví Dechový orchestr v městském divadle, a to v neděli 1. února od 17 hodin.

„Vstupenky na slavnostní koncert jsou už v předprodeji a mám zprávy, že jdou dobře na odbyt.Snad tedy přijde dost lidí,“ věří šéf orchestru Rudolf Prosecký a samozřejmě myslí na to, aby produkce nabídla i nějaké to překvapení. Měly by jím být mimo jiné čerstvé přírůstky v repertoáru.

„V první polovině koncertu, která bude mít trošku vážnější ráz, předvedeme třeba nově nastudované Janáčkovy Pilky z Lašských tanců a novinkou budou i známé Obrázky z výstavy od Modesta Petroviče Musorgského,“ prozradil Prosecký.

V druhé půlce pak publikum uslyší, jak se prostějovským muzikantům podařilo nacvičit směs melodií od swingového krále Bennyho Goodmena.

„Zahrajeme celkem třináct skladeb, což představuje zhruba dvě hodiny hudby. O přestávce si pak lidé poslechnou klezmerovou kapelu Létající rabín. Její členové v našem orchestru buď hráli, nebo stále hrají,“ poznamenal vedoucí ansámblu, který se u dirigentského pultíku bude střídat se Zdeňkem Pellou.

Za zmínku stojí, že pořadem provede Miroslav Ondra, který si v jeho závěru také zazpívá, a to proslulou muzikálovou píseň New York, New York.

Lístky na výroční koncert Dechového orchestru Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose stojí osmdesát korun. Studenti nebo důchodci je koupí za polovic.