„Festival letos začne v sobotu 28. dubna a skončí až následující sobotu 5. května, která bude už vyhrazená jen slavnostnímu vyhlášení výsledků,“ upřesnila Jana Oulehlová, kulturní referentka města, které ochotnický Máj tradičně pořádá.

Převahu mají tento rok divácky vděčné komedie (například Revizor, Kašlu na lásku, Mátový nebo citron?, Když se zhasne) a pohádky (Neználek ve Slunečním městě, Slečna Agáta a pan Velké zvíře, Čarodějnická zkouška a jiné), ale prostějovští herci přivezou do Němčic také jednu klasickou detektivku. Druhý výstřel Divadla Point třeskne na jevišti v neděli odpoledne.

„Hanácký divadelní máj je jednak moravskou přehlídkou venkovských divadelních souborů s výběrem pro národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou a současně také regionální přehlídkou činoherního divadla pro děti s výběrem pro národní festival Popelka v Rakovníku,“ připomněla Jana Oulehlová. Vstupné udržují pořadatelé lidové, dospělí zaplatí za představení čtyřicet, děti pětadvacet korun. Permanentka na všechny stojí dvě stě čtyřicet. (das)

PODROBNÝ PROGRAM: HANÁCKÝ DIVADELNÍ MÁJ 2012