Luboš Pospíšil se před časem se šesti křížky na zádech vydal na narozeninové turné po republice a dokázal přitom vyprodat Palác Akropolis v Praze.

„Další šňůru absolvuje v současné době k vydání řadového alba sestaveného z nových věcí Chutnáš po cizím ovoci," zmínil se majitel klubu Apollo 13 Miroslav Hasa s tím, že recenzenti tento počin z dubna minulého roku hodnotí jako nejzdařilejší desku od dob legendárního titulu A nestřílejte na milence z roku 1986 případně o dvě léta staršího Klubu osamělých srdcí.

5P s Pospíšilem jako by chytily druhý dech. V minulých dvou letech vystoupily na pódiích celkem asi dvě stě dvacetkrát a letos si dávají do těla zase. V první polovině současné dekády přitom o sobě Luboš Pospíšil nedával moc vědět. Rodák z Jeseníku nyní hraje v sestavě s kytaristou Mirkem Linhartem, klávesistou a kytaristou Ondřejem Fenclem, baskytaristou Martinem Štecem a bubenicí Pájou Táboříkovou. Občas ale uspořádá i sólový koncert.

V podzemí Barákovy ulice vystoupí Luboš Pospíšil se svou mladou, staronovou partou v pátek v sedm hodin večer. „Vstupenky se dají sehnat v předprodeji v prodejně hudebních nástrojů v Kramářské ulici," uzavřel Miroslav Hasa. (das)