„Koncert se ponese v barokním duchu. Zazní tři zhruba půlhodinové skladby, a to od Vivaldiho, Moona a Bacha. Symfonický orchestr doprovodí fagot, violoncello a klavír," uvedl Daniel Jun, který usedne za klavír.

Orchestr doprovodí na fagot Jan Soukup, který během šestého ročníku na Janáčkově konzervatoři založil orchestrální akademii Moravskoslezská Sinfonietta. Ta každoročně vzdělává několik desítek studentů základních uměleckých škol, konzervatoří a vysokých škol v celé republice. Na violoncello zahraje šternberská rodačka a vedoucí violoncellové sekce symfonického orchestru Andrea Kovářová, která se už deset let pravidelně aktivně účastní mistrovských interpretačních kurzů pod vedením nejen českých a slovenských lektorů, ale také světových violoncellistů.

Prsty po klaviatuře prožene Daniel Jun z Prostějova, který má na svém kontě více než 150 koncertních vystoupení u nás i v zahraničí. Dirigentské hůlky se chopí Ondřej Packan, který je šéfdirigentem symfonického dechového orchestru Májovák z Karviné.

Koncert rozezní v neděli od osmnácti hodin sál Českobratrské církve evangelické U Kalicha na Kollárově ulci. „Ti, kteří nestihnou večerní koncert, mohou přijít na veřejnou generální zkoušku. Ta se bude konat od půl dvanácté na stejném místě," pozval Daniel Jun.

Cyklus akcí Hudbou proti zapomnění se však v průběhu týdne připomene ještě dvakrát. V úterý mohou lidé zavítat na vzájemný dialog dvou významných intelektuálů, kteří jsou nerozlučně spjati s Univerzitou Palackého v Olomouci.

„Součástí dialogu Josefa Jařaba a Pavla Šaradína bude i hudební vystoupení, konkrétně dialog dvou jazzových kytar," nastínil za organizátory připomínkového cyklu Ivo Lužný s tím, že akce se koná od sedmnácti hodin ve výstavních prostorách okresního státního archivu.

Sobotní večer pak bude v Baru 12 opic patřit legendě českého folku a známému symbolu sametové revoluce Jaroslavu Hutkovi. Písničkář a autor fejetonů i básní, který žil v emigraci a po pádu komunismu zpíval na manifestaci Občanského fóra na Letenské pláni, zahraje v Prostějově od devatenácti hodin.