„Jsem tady letos pošesté a program je rok od roku lepší. Poprvé jsem tady byla úplně náhodou, když jsem byla na víkend u kamarádky a ona mi o této akci řekla, od té doby jezdím pravidelně. Líbí se mi tento styl hudby a to, že je festival takový komornější, žádných deset patnáct tisíc lidí. Je tady pohoda, nemusím čekat dlouhé fronty na záchody a na jídlo a také prostředí kempu má svoje kouzlo. Kde jinde se může člověk dívat ze stanu na zámek?" usmála se Sandra Lounická z Přelouče.

Kromě hudebních stálic festivalu, mezi které patří Sliotar z irského Dublinu, Happy to meet či Poitín, se mohli keltští fajnšmekři těšit na několik novinek. Nejvýraznější z nich byla kapela Celtica Pipes Rock z Vídně, která hraje keltskou hudbu ve tvrdším rockovém stylu za využití skotských dud. Jejich vystoupení na Keltské noci bylo prvním v České republice.

„Kapela je známá v Americe, kde jezdí na turné, v České republice to byla jejich premiéra a navíc jediný koncert u nás," řekl umělecký ředitel festivalu Tom Somr.