O tom, že skutečně nejde o výrobky firem, ale kusy studentů školy, přesvědčila redakci ředitelka školy Ivana Vaňková. „Jsou to práce studentů druhého a třetího ročníku oboru Užitá malba a design interiéru a oboru Multimediální tvorba." Aby se škola udržela, musela upustit od oděvnictví, a jít více s dobovým trendem.

„Dřív u nás bylo více oděvnictví, které bylo technicky zaměřené, kdežto toto jsou obory, které mají strašně moc výtvarné činnosti. Zbudovali jsme pro ně tedy i další ateliér," přiblížila profilaci nových oborů a nutné změny Vaňková.

Další obory škola prozatím nechystá, k oddělení Užité malby od Designu interiéru ale zřejmě dojde, otázkou bude pouze kdy.

Rozvoj školy si pochvalují také naši radní.

„Systém středních škol má v Prostějově ucelený charakter a Střední škola designu a módy do té mozaiky a pestrosti škol jednoznačně zapadá. Domnívám se, že tyto obory jsou zde žádané a mají své opodstatnění," vyjádřila svůj názor náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Studenti jsou téměř až neskutečně šikovní, ale co jejich uplatnění na trhu?

„Když se podíváme na Design interiéru, nejsou tam žádní profesionálové. Ve studiích sedí ekonomové a strojaři, nyní by tam ale mohli sedět naši absolventi," uvažovala za své studenty ředitelka a dodala, že estetický prvek je dlouhodobě opomíjený.

Estetikou výstava stART 2 skutečně hýří.

„Obyčejné trofeje. Lidé si vystavují, co uloví, tak mě napadlo, proč nevystavit obyčejnou mouchu?" představila svůj parádní trofejní hmyz Kateřina Kocourková.

Proč je na výstavě k vidění kožešina mezi studenty a učiteli nazývaná metrosexuální beran?

„Je parafrází na současný svět, kdy se každý potřebuje líbit, a tohle líbení se přeneslo taky na zvířata," upozornil na podstatu do lidského účesu upravené beraní kožešiny pedagog Vojmír Křupka.

Umělecké fotografie, pop art, portréty, klauzury, 3D obrazy, nábytek ala čistá linie ze starého haraburdí či silně netradiční bytové doplňky, tím vším se můžete inspirovat třeba při zařizování vlastního bydlení až do 3. listopadu v galerii kina Metro 70.