„Zatím se přihlásilo šest souborů,“ zmínila se před pár dny Martina Drmolová z Kulturního klubu Duha, v jehož prostorách se akce odehraje. Nejlepší ansámbly z celého kraje pak v červnu vyrazí na celostátním finále v Ústí nad Labem.

Milovníci míchaných drinků si přijdou na své ve středu 21. března. Společenský dům bude hostit mezinárodní soutěž juniorů i profesionálů v míchání nápojů. Patnáctý ročník Hanáckého poháru nabídne také kulturní program.

„Lidé se mohou těšit na vystoupení Taneční školy Hubený, na módní přehlídku a ukázku krasojízdy v podání vicemistryň světa z Němčic nad Hanou. Pozvaní jsou také mistři v breakdance či biketrialu,“ vyjmenovala některé z lákadel Renata Svobodová z prostějovské radnice.

Ti, kdo se znaví ochutnávkou drinků, si mohou odskočit na filmové představení do kavárny ve Špalíčku. Po tři večery se zde budou promítat dokumentární filmy o lidských právech.

„Vybírali jsme snímky se sociální a lidsko-právní tématikou,“ vysvětlil Filip Šebek, mediální koordinátor festivalu Jeden svět. Přehlídku můžete navštívit od 20. do 22. března.

Sérii akcí uzavře na přelomu měsíce jedinečná hudební lahůdka. Koncerty klasické, alternativní, crossoverové a folklorní hudby zažijí Čelčice, Kralice na Hané, Němčice nad Hanou, Plumlov a Tovačov. Hudební festival Haná zahájí vystoupení houslisty Pavla Šporcla s Filharmonií Bohuslava Martinů v Čelčicích. Díla českých skladatelů předvede například klavírista Ivo Kahánek nebo zpěvačka Lenka Dusilová. Jarní svátek hudby potrvá na Hané od 30. března a skončí na apríla. (ham)