Projekce začne v pět hodin odpoledne filmem Brankář. Jedná se o válečné drama, které je natočeno podle skutečné události. Podle žebříčku hodnot na Česko-Slovenské filmové databázi (ČSFD) má 82 %. Jedná se o německý snímek z minulého roku.

Brankář přináší dramatický životní příběh legendárního fotbalisty Manchester City Berta Trautmanna, který se v poválečné Anglii prosadil navzdory svému německému původu.

„Mezi filmy bude soutěžní pauza. O půl sedmé vás čeká před kinem několik soutěžních stanovišť. Café Zámek má nachystané pivo a k jídlu budou párky v rohlíku a klobásky. V osm hodin vše vyhodnotíme a tři nejlepší dostanou speciálně pro tuto akci ušitý památeční dres Maradona,“ uvedla ředitelka kina Barbora Prágerová.

Fotbalové filmy a soutěž o dres.Zdroj: archiv Kino Metro 70

Jak klučina z předměstí k fotbalovému štěstí přišel

O půl deváté se už ale přesunete zpět do kina na další film s názvem Diego Maradona. Tento snímek měl nejen úspěch na filmovém festivale v Cannes, ale také u nás v Karlových Varech.

Diego Maradona získal zatím na ČSFD 80 %. Jde o dokumentární film z Velké Británie. Diego je usměvavý klučina z předměstí, který miluje fotbal a svoji rodinu. Má obrovský talent, díky kterému si plní sny. Plní je ale i svým blízkým a stovkám milionům fanoušků.

Odpoledne ale není jen pro muže „Určitě můžou dorazit i ženy, filmy jsou tak dobře natočené, že se budou líbit oběma pohlavím. Já sama film Diego Maradona viděla na Mezinárodním filmovém festivale v Karlových Varech a uchvátil mě,“ zmínila se Barbora Prágerová.

1. Tradice výroby podniku sahá až k roku 1518, kdy získal měšťanský dům U Zeleného stromu várečné právo.
Prostějovská palírna slaví 501 let, k narozkám si nadělila speciálního myslivce
Plumlovská přehrada - pláž U vrbiček. Ilustrační foto.
Přehrada hlásí stále jedničku, cyklostezka má zelenou