"Festival „POD LÍPY bez pípy“ plynule navazuje na pětiletou tradici multižánrového festivalu Pod Lipami. Podobně jako v minulých letech se zde představí několik hudebních skupin. Velký důraz klademe na krásné prostředí farní zahrady, ve kterém se akce koná a na přátelskou atmosféru, která již neodmyslitelně k akci patří," uvádí hlavní pořadatel akce Martin Jun s tím, že podobně jako v minulých letech i letos bude program tvořený především mladými umělci.

V minulosti se zde lidé mohli zaposlouchat do folk-rocku, elektronické hudby i dalších žánrů. Tato rozmanitost akci zůstane.

"Představení českých interpretů v rámci festivalového programu je zaměřeno na široké spektrum generací. Festival je v současné době pořádán dobrovolným spolkem VIVID z.s., do kterého jsou zapojeni mladí aktivní lidé z Prostějova a okolí," uvedl Jun.

Festival, to však není pouze hudba, Návštěvníci si budou moct užít také komiksový workshop, fotografie Boba Pacholíka či pásmo studentských animovaných filmů. Občerstvení pak bude jak v řeckém stylu, tak v podání prostějovské kavárny Cannal.

Parkování na sídlišti Antonína Slavíčka. Foto: Deník/Dominik Voráč
Parkování na sídlišti Hloučela? Komplikuje život obyvatelům i popelářů


Hudební program festivalu:

16:00 Memory Band

17:30 Heather Son

19:00 Psychocandy

20:30 Kouzelník