„Cílem festivalu je nabídnout obyvatelům této oblasti to nejlepší z České republiky v oboru interpretační umění. Program zahajovacího koncertu je sestaven z děl největších českých klasiků Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. Na dalších „komornějších“ koncertech budou provedeny skladby historických osobností české hudby, jako jsou Adam Michna z Otradovic, Arnošt Fröchtgott Tovačovský nebo Antonín Rejcha. Zazní díla moravských skladatelů 20. století Leoše Janáčka a Klementa Slavického. Posluchači budou mít možnost vyslechnout známého houslistu Pavla Šporcla nebo klavíristu Ivo Kahánka,“ uvedl ředitel festivalu Pavel Kolář.

Na programu bude ale i Lenka Dusilová se souborem Eternal Seekers a Epoque kvartetem.

Festival pořádají Svazek obcí Prostějov-venkov, Mikroregion Němčicko, Mikroregion Plumlovsko, Prostějov venkov o.p.s. Festival začíná 30. března v 18 hodin zahajovacím koncertem v Kulturním domě Čelčice, v sobotu se přesune do Němčic a Kralic na Hané a završí se 1. 4. na plumlovském zámku. Podrobnosti o předprodeji a programu najdou všichni zájemci nahttp://www.festivalhana.cz.

FESTIVAL HANÁ

od pátku 30. března do neděle 1. dubna.

pátek 30. března

18:00 v Kulturním domě v Čelčicích Česká klasika na Hané slavnostní zahajovací koncert, vystoupí Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a houslista Pavel Šporcl. Vstupné 200 korun.

sobota 31. března

16:00 v kině OKO v Němčicích nad Hanou Skladatelé Čech a Moravy ve společnosti Fryderyka Chopina Ivo Kahánek a klavírní recitál. Vstupné 100 korun.

18:30 v Kulturním domě v Kralicích na Hané Hudba bez hranic Lenka Dusilová a Eternal Seekers. Vstupné 200 korun.

20:30 v sokolovně v Němčicích nad Hanou Festivalová párty Hi-fi & MC Koko. Vstupné 80 korun.

neděle 1. dubna

13:00 v Kulturním domě v Čelčicích Mladí umělci se představují soubory základních uměleckých škol regionu. Vstupné 50 korun.

16:30 v zámku v Tovačově Pocta hudebnímu skladateli Arnoštu Főrchtfottu Tovačovskému Affetto vokálně-experimentální soubor a pěvecké sbory regionu. Vstupné 100 korun.

19:00 v zámku v Plumlově Pozdrav Francii a Crossover Slavnostní závěrečný koncert Epoque Quartet a Tomáš Františ. Vstupné 100 korun.