Ve své premiérové sezoně k nám postupně přivede Divadlo Bolka Polívky s bratislavským Štúdiem L+S s inscenací Garderobiér, bratislavské Divadlo Aréna, které ve spolupráci s Činoherním klubem Praha nastudovalo představení Koza alebo Kto je Sylva a pražské Divadlo Rokoko, jež uvede hru Libertin.

„Podobně kvalitní přehlídku bychom nemohli uspořádat bez podpory marketingové agentury TK Plus,“ uvedla ředitelka městského divadla Alena Spurná.

Díky této spolupráci vzniká v Prostějově druhá přehlídka divadelních souborů, která nese označení festival. Tou první je tradiční MEDart, který se koná pravidelně v červnu. O jeho podpoře však TK Plus zatím neuvažuje.

„Aplaus se profiluje jako exkluzivní záležitost. Domnívám se, že publikum navštěvující převážně ochotnický MEDart se od toho, které bude chodit na Aplaus výrazně liší,“ vysvětlila dramaturgyně Městského divadla Eva Zelená.

Přesto mladí prostějovští divadelníci nepřijdou úplně zkrátka. „Část výtěžku ze vstupného chceme věnovat studentskému divadlu Point při Gymnáziu Jiřího Wolkera. Je to soubor, který již dokázal, že si zaslouží podporu,“ uvedl jednatel TK Plus Miroslav Černošek.

Přehlídku Aplaus zahájí v pondělí 13. října představení Garderobiér, v němž se vedle Bolka Polívky a Milana Lasici představí i Emília Vašáryová.

Předprodej na všechny tři inscenace v městském divadle začíná od 22. září.