Jak přiznal sportovní manažer LHK Jiří Vykoukal, pátečního tréninku se zúčastnilo minimum hokejistů. „Za půl hodiny jsme to vyřešili. Zápas je odložen na 7. února. Dnes jsme měli na tréninku šest hráčů. Navíc jeden z nich se tady pozvracel," sdělil podrobnosti Vykoukal.

Dle něj přetrvávají problémy již od minulého týdne.

„Je to něco, co na Olomoucku létá. Taková ta klasika. Střevní potíže, teplota a tak dále. Chytlo to asi čtrnáct hráčů. Mezi nimi byli Venkrbec, Kaluža, Novák nebo Kovář," dodal v pátek odpoledne sportovní manažer Jestřábů.

Trénink vynechali i oba gólmani hanáckých hokejistů Jakub Neužil a Pavel Kantor. „Spíše řeknu, kdo na tréninku byl. Účastnil se ho Lukáš Luňák, Saša Grebenyuk, Tomáš Protivný, Jakub Šlahař, Radim Matuš a jako šestý Lukáš Krejčík," vyčetl Jiří Vykoukal.

Někteří ze svěřenců lodivoda Pavla Arnošta strávili část noci v nemocnici.

„Někteří byli na pohotovosti na kapačkách, přesně nevím. Ostatní si pak zašli k doktorovi. Celou noc strávili na toaletě a ráno byli rádi, že mohli ležet. V Olomouci to létá teď hodně. Kluci říkali, že byly prý narvané čekárny lidmi," líčil nepříjemnosti Jiří Vykoukal.

I přesto, že se sobotní zápas odkládá, naplánovaná beseda vedení LHK Jestřábi Prostějov s fanoušky na zimní zahrádce restaurace U Hudečků stále trvá. Setkání tváří v tvář začne v sobotu od 15.30 a zúčastní se jej sportovní manažer LHK Jiří Vykoukal spolu s generálním manažerem klubu Jaroslavem Luňákem.

„Beseda bude. Dávali jsme to na web do aktualit a platí to," potvrdila marketingová specialistka prostějovských hokejistů Marcela Koudelková.

Zavedení konzultací bylo vstřícným krokem po tom, co vedení prvoligových hokejistů Prostějova zrušilo na webu klubu sekci Ptejte se. Zde mohli příznivci LHK komunikovat přímo s managementem Jestřábů.