Očekávání fanoušků zatím plní na výbornou. Po slabším rozjezdu se bývalý prostějovský forvard rozehrál do skvělé formy a v polovině základní části soutěže ovládl klubovou produktivitu i tabulku střelců týmu Šumperka.

V patnácti odehraných zápasech nasbíral hráč, jenž prošel v minulosti také výběry Vsetína či Havířova, sedmnáct bodů za osm branek a devět přihrávek.

Jak moc si vážíte těchto čísel, čekal jste takové statistiky?
Musím říct, že nečekal. Vlastně teprve od vás se dozvídám, že jsem nejlepší střelec. No, v posledních zápasech mi to tam začalo padat.

Jaký je recept na tuto úspěšnost?
Především je to zásluha hry celé naší formace. Navíc, když hrajete s takovým hokejistou jako Roman Meluzín, to je potom nádhera.

Vaše branka, která uzavřela výsledek nedávného klání s Břeclaví, však byla asi hodně snadná? (Vymazal skóroval po chybné rozehrávce gólmana do zcela prázdné klece – pozn. aut.).
Situace k pousmání. Měl jsem prostě štěstí. Jenže teď se mi pořád spoluhráči v kabině smějí, že dávám góly jenom do prázdné branky (smích).

Podobně jste skóroval i letos na jaře při nejasné signalizaci rozhodčího, tehdy ještě v barvách Prostějova právě při zápase v Šumperku do sítě Marka Peksy. Vzpomenete si na tento gól z půlky hřiště?
Však to říkám, že se mi kluci dokola smějí, že trefuji pouze prázdnou bránu (opět smích). Na ten moment si dobře vzpomínám. Rozhodčí signalizoval trest, jenže vyjeli oba gólmani. Výhoda ale byla na naší straně, tak jsem vystřelil.

Vstřelený gól si na ledě pokaždé užíváte a vaše radost je dost patrná. Jsou různá gesta a skluzy jakousi odměnou i pro fanoušky?
Přesně tak. Hokej se hraje hlavně pro diváky, kteří si také zaslouží nějakou tu srandu. Pokud se navíc vyhrává, je to všechno jednodušší. Těžko bych se radoval z branky třeba při porážce 1:5. Přesto bych klidně góly vyměnil za výhry, ty jsou nejdůležitější.

Vaše jméno je nyní asi nejčastěji slyšet z ochozů. Těší vás podpora příznivců?
Určitě to vnímám hodně pozitivně. Pokud fanoušci skandují moje jméno, hraje se mi dvakrát lépe. Člověk má rázem z hokeje obrovskou radost.

Zkuste tedy prostřednictvím Deníku něco vzkázat šumperským příznivcům. Po zápase na ledě máte možnost je pouze pozdravit.
V Šumperku je parádní publikum. Chtěl bych jim říct, ať chodí v co největším počtu a fandí jako doposud. My se budeme snažit odvděčit divákům co nejlepšími výkony.

Nedávno jste odehrál zápas proti Prostějovu, kde jste řadu let působil. Šumperk v něm vyhrál 5:2, vy jste dal gól. Jak moc bylo pro vás vzájemné klání Jestřábů a Draků prestižní?
Pro mě to bylo vypjaté utkání. Poprvé jsem nastoupil proti svému mateřskému klubu. K tomu i fanoušci Prostějova mě při návratu vřele přivítali. Trochu jsem měl obavy, jak se mi bude dařit, naštěstí to nakonec vyšlo.

Dlouho se ale zápas příliš dobře pro Šumperk nevyvíjel. Povinnost přesto zněla jasně, proti poslednímu celku tabulky uspět.
Mysleli jsme si, že to půjde samo a absolutně jsme zaspali první třetinu. Zbytečně jsme se přizpůsobili hře soupeře. O přestávce jsme si pak v kabině řekli, že takto hrát nemůžeme. Zabrali jsme a výsledek otočili.

Prostějov je zatím největším zklamáním 2. ligy. Sledujete jako dlouholetý hráč Jestřábů jejich výsledky?
Určitě prostějovský hokej sleduji a přál bych mu lepší výsledky, ale těžko s tím já osobně něco udělám.

Přesto i výkony Šumperka byly dlouho velkým zklamáním. Ještě nedávno nebyli Draci od Jestřábů na spodku tabulky příliš vzdáleni. Kde nastal obrat k lepšímu?
Prostě jsme si řekli, že takto to dál nejde. V Šumperku je plno zkušených hokejistů, kteří hráli extraligu a první ligu. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Jenže všichni ostatní soupeři také umí bruslit, jít do těla a dokáží vám znepříjemnit hru. Musíme prostě hrát svůj hokej a snažit se vyhrávat. Řadu zápasů v úvodu jsme podcenili.

Přesto byl v řadě neúspěšných zápasů Šumperk lepší, ale obrovským problémem byla hlavně asi koncovka?
Je to tak. Soupeře jsme jasně přestříleli, jenže jsme nedávali góly. Teď jsme se ale konečně rozstříleli a vyhráváme. Takže doufám, že v tom budeme pokračovat.

Miroslav Pergl