Jediné výtky směřovali k počínání svých hráčů v koncovce. V té se totiž Prostějov na ledě Přerova ani jednou neprosadil a po vyrovnaném průběhu odešel z prestižního utkání bez bodu.

Vykoukal po zápase vyzdvihl úroveň utkání i dobrou atmosféru.

„Na první kolo to byl docela kvalitní zápas a hrálo se ve výborné atmosféře. Můžu být spokojený s výkonem, ale nemůžu být spokojený s porážkou. Výtky tam nějaké mám, hlavně v té koncovce. To si ještě ukážeme,“ uvedl lodivod Jestřábů.

Ilustrační foto
Nový bazén se teď v Prostějově stavět nebude. Zastupitelé rozhodnutí odložili

Rozdíl mezi oběma soupeři byl podle Vykoukala v proměňování šancí.

„S výkonem týmu jsem byl spokojený. Zápas byl vyrovnaný. Myslím, že jsme si vytvořili několik příležitostí ke skórování, ale na rozdíl od Přerova jsme je neproměnili,“ litoval kouč a manažer Jestřábů v jedné osobě.

První gól zápasu hosté obdrželi už v šesté minutě, když jinak výborný Dominik Groh nestačil na přesně umístěnou střelu Fořta.

„Při prvním gólu jsme udělali chybu ve středním pásmu, kterou Přerov potrestal. My jeho chyby bohužel potrestat nedokázali,“ smutnil po utkání Vykoukal.

Po bezgólové druhé třetině Prostějovu nevyšel vstup do třetí části hry, když po necelých třech minutách zvýšil Procházka.

Při havárii porazil řidič i strom.
Dodávka při předjíždění v Prostějově porazila značku i strom

Díky fanouškům za slušnost

V samotném závěru se Jestřábi snažili o snížení při závěrečné power-play, avšak marně.

„To už je vabank. Buď tu zhuštěnou obranu v předbrankovém prostoru prostřelíte, nebo vám dá soupeř gól. Snažili jsme se udělat maximum, abychom to zdramatizovali, ale nestalo se,“ konstatoval Vykoukal.

Ten mohl být velmi spokojený s výkonem debutanta v prostějovské bráně Dominika Groha, který působil jistým dojmem.

„Pro nás i pro něj to byl ostrý křest ohněm. Byl to pro něj první zápas ve WSM lize a navíc v takové atmosféře. Myslím, že se s tím popasoval velice dobře a jak bude sbírat další zkušeností, tak ještě poroste,“ nepochybuje prostějovský kouč.

Dalším pozitivem podle něj bylo počínání fanoušků, kteří se nenechali vyhecovat k nepřístojnostem.

„Děkuji fanouškům, že se vyvarovali jakýchkoli vulgárních projevů a vhazování dělbuchů. Letos je to pod obrovskými pokutami ze strany ČSLH. Po loňské sezoně jsme na černé listině, takže musíme být velice obezřetní, aby se nám nestalo, že by nám třeba uzavřeli hlediště,“ varuje Vykoukal.

Náměstkyně primátorky Ivana Hemerková
Kauza hokej: opozice chtěla odvolat náměstkyni Hemerkovou