Překvapivé klopýtnutí Jestřábů neodvrátil ani útočník Frank Kučera. Ten po zápase neskrýval značné zklamání.

„Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl, po prvních minutách jsme prohrávali 3:0. Vůbec si to nedokáži vysvětlit," pravil smutně.

Hanáci začali hodně ospale a Benátky je za to v první desetiminutovce hned třikrát potrestaly. Juraje Šimbocha postupně překonali Špaček, Plutnar a Hrníčko a vyhnali jej z branky. Horší start si snad Jestřábi ani nedokázali představit.

„Máme občas v zápasech nějaké momenty, kdy přestaneme na pár minut hrát, a to byl asi také náš kámen úrazu proti Benátkám. Oni hráli dobře, napadali nás a využili naší laxnosti," hledal Frank Kučera důvody vysoké domácí prohry.

Rozhodně se ale nechtěl vymlouvat na silný mlžný opar, jenž po celé utkání ležel nad hrací plochou. „Oba týmy měli stejné podmínky, my jsme prostě nehráli naši hru," měl jasno.

Do obvyklého herního rytmu se Prostějovští dostali až s druhou třetinou. Najednou začali soupeře přehrávat, byli živější a chtěli se o výsledek ještě porvat.

„Po první třetině v kabině starší kluci zvýšili hlas a vyříkali jsme si to mezi sebou, což nám pomohlo. Po pauze jsme to zvedli a druhou třetinu jsme je zatlačili," poznamenal třiadvacetiletý hokejista.

„Tam jsme více méně hráli to, co jsme chtěli hrát celou dobu. Chtěli jsme po nich jít, tlačit se do brány. Výsledkem bylo, že jsme dali dva góly a dostali se na dostřel soupeři a zpět do zápasu," dodal.

Veškeré prostějovské naděje na zvrat však zmařil špatný vstup do závěrečné periody. Po pár sekundách hosté opět díky Špačkovi, který nakonec zkompletoval hattrick, odskočili na dvoubrankový rozdíl a definitivně sebrali Jestřábům vidinu na bodový zisk.

„Bohužel jsme ve třetí části dostali branku na 2:4 a pak jako by se to celé podělalo. I když jsme si zase v šatně řekli to samé, co před druhou třetinou, tak to tentokrát nezabralo. Po třinácti vteřinách jsme inkasovali a celé se to sesypalo. Nakonec se z toho stala taková více méně blamáž," povzdechl si Frank Kučera, který v první lize hraje svou druhou sezonu.

„Už jsem tuto soutěž zažil rok v Písku. Nehraje se mi špatně, i když jsem z prvních pěti duelů odehrál jenom jeden. Teď si každý zápas užívám. Zatímco ve druhé lize stačí bruslit, soupeře přehráváte a při herním výpadku to není zase taková hrůza, v první lize to je jinak. Tady každou vaši chybu potrestají. Hrají tu kluci, kteří nějak koketují s extraligou nebo ji dlouho hráli. Největší rozdíl vidím ve zkušenostech a v tom, že každý ví, co má hrát," podotkl.

Autor: Petr Komárek