„Můžu potvrdit svůj přestup. Ze Švédska prostě přišla nabídka, která se neodmítá,“ prozradil Ondřej Vitásek.

Nadaný obránce se především těší na kvalitní ligu. „Já doufám, že mě celé toto angažmá posune někam dál. Švédská liga je známá svou kvalitou, těším se tam,“ přiznal.

Odchod z Liberce je pro něj ale složitý. „Já doufám, že neodcházím napořád. Snad se do Liberce ještě někdy vrátím. Byly to tam totiž krásné roky, zvlášť ty poslední dva – zlato a stříbro. Jsem moc rád, že jsem u toho mohl být,“ usmíval se nyní už exTygr.

Na sever se pak vydá hned zkraje června. „To bych se měl seznámit s prostředím i s týmem a začít se připravovat na sezonu,“ prozradil své plány Vitásek.

O samotném klubu Örebro HK už má i nějaké informace. „Znám pár kluků, co tam bylo. Tomu týmu se letos moc nedařilo a nyní obměňují kádr, takže doufám, že to bude v pohodě a hlavně, že se nám sezona podaří,“ řekl Vitásek s tím, že by měl ve Švédsku zůstat déle než jeden rok.

„Vše se bude také odvíjet od mé výkonnosti,“ dodal.

Prostějovský rodák tak teď musí hlavně bojovat s časem, aby vše stihl. „Momentálně jsme ještě v Liberci. Plánujeme i nějakou zahraniční dovolenou a potom zase hned do Švédska. Plánuji navštívit i Prostějov, ale asi to bude bohužel jen velmi rychlá návštěva,“ posteskl si.