Kromě vítězství udělal kouči Vykoukalovi velkou radost také návrat útočníka Tomáše Nouzy.

„Konečně jsme mohli po dlouhé době hrát na čtyři lajny. Tomáš dlouho nehrál, což bylo na jeho hře poznat, ale teď bude hodně zápasů, takže se do toho rychle dostane,“ nepochybuje Jiří Vykoukal.

První třetina měla hodně divoký průběh a ve vedení se vystřídaly obě strany. Jestřábi inkasovali už ve 3. minutě po dorážce Kotaly, ale za dvě minuty dokázal vyrovnat Venkrbec, který střelou do prázdné zakončil rychlý protiútok.

Ve 12. minutě domácí obrana opět propadla a sám na branku upaloval Račuk, který forhendovým blafákem zařídil hostům vedení. Ještě v první třetině ale Prostějov o svůj náskok přišel. Po přihrávce zpoza branky vystřelil z úhlu Maruna a puk nešťastně propadl za Neužila.

Ve druhé třetině gól nepadl, byť se z něj Jestřábi v jednu chvíli radovali. Minutu a půl před koncem druhé části zakončoval do poloodkryté branky Račuk, ale domácí gólman Bláha se neuvěřitelně natáhl ke druhé tyči a puk zachytil. Hosté sice reklamovali, že kotouč už přešel brankovou čáru, ale rozhodčí svůj názor nezměnili.

Ve třetí třetině měl velkou šanci na vedoucí gól domácí Seman, ale gólman Neužil jeho samostatný únik pokryl. Hned vzápětí mohl na druhé straně rozhodnout navrátilec Nouza, prostějovský útočník však ve velké šanci branku netrefil.
Hanáci se ale nakonec přeci jen dočkali, byť s velkou dávkou štěstí.

Venkrbec v 56. minutě přihrával před branku, ale domácí obránce Rutar smolně srazil puk za svého brankáře, který se už přesouval ke druhé tyčce.

„Ve třetí části jsme měli zhruba šestiminutový výpadek, kdy jsme udělali hodně individuálních chyb, a soupeř nám po našich ztrátách ujížděl. Naštěstí to Kuba pochytal a na konci jsme to šťastným gólem strhli na naši stranu,“ potěšilo Vykoukala.

V závěru si ještě jeho svěřenci trochu zkomplikovali život, když soupeři dvě minuty před koncem nabídli přesilovku, kterou domácí trenér ještě zesílil o šestého hráče v poli. Kromě jednoho závaru si ovšem Havířov žádnou velkou šanci nevytvořil a Prostějov svou těsnou výhru uhájil.

Další utkání odehrají Jestřábi ve středu na domácím ledě, kde přivítají poslední Ústí nad Labem.

Hokejisté Prostějova (v černém) proti Kladnu
Cenný bod. Jestřábi skvělou třetí třetinou dotáhli náskok Kladna

AZ RESIDOMO Havířov - LHK Jestřábi Prostějov 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Kotala (Cihlář), 16. Maruna (Haas) – 6. Venkrbec (Dvořáček), 12. Račuk (Žálčík, Zdráhal), 56. Venkrbec. Rozhodčí: Doležal, Cabák – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. Diváci: 1193.

Havířov: Bláha – Matai, Chroboček, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Rutar, Ševěček – Rehuš, Seman, Veselý – Bednář, Haas, Maruna – Kotala, Pořízek, Gřeš – Procházka, Macuh, Cihlář. Trenér: Jiří Režnar.

Prostějov: Neužil – Rašner, Mikliš, Havlík, Kolář, Zdráhal, Bažant – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Matýs, Prokeš, Krejčiřík. Trenér: Jiří Vykoukal.