„Výměna Václava Meidla za Aleše Staňka potrvá do konce listopadu. Došlo k ní z toho důvodu, že se Václavovi po zranění moc nedařilo. Navíc se nám do sestavy vrátil Matouš Venkrbec a vznikl tak přetlak na pozici centra. Havířovu naopak střední útočníci chybí a ani Aleši Staňkovi se zrovna herně nevedlo, proto došlo k oboustranné dohodě. Na konci listopadu uvidíme, co bude dál. Oba hráči mají svou kvalitu a doufáme, že jim tato dočasná změna pomůže k opětovnému získání jejich herní pohody," okomentoval na klubových stránkách domluvenou spolupráci mezi Prostějovem a Havířovem sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.

Meidl se vrátil po nepříjemném zranění třísel až do pátého letošního duelu. Od té doby odehrál devět zápasů, ve kterých se prosadil jen jednou. Připsal si také dvě asistence. Staňkovi se v Havířově dařilo ještě méně. Za čtrnáct zápasů nasbíral jen tři kanadské body.

„Příchodem Aleše Staňka bychom chtěli oživit starou spolupráci mezi ním a Patrikem Moskalem, která už probíhala v Šumperku," doplnil sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal.